MENIU

Cum să curățați o hotă din oțel inoxidabil: metode naturale pentru îndepărtarea grăsimii

Cum să curățați o hotă din oțel inoxidabil: metode naturale pentru îndepărtarea grăsimii

Din nefericire, bucătăria este locul din casă care se murdărește cel mai repede. În special dacă gătim zilnic, murdăria se acumulează și este esențial să facem curățenie. Deși acordăm importanță cel mai adesea blatului sau aragazului, hota prinde și ea bacterii și murdărie și trebuie curățată. 

De cele mai multe ori, aragazul este cel mai folosit într-o bucătărie. Indiferent de ceea ce gătești, se murdărește și trebuie curățat după fiecare utilizare. Deși nu se vede, hota devine și ea murdară, deoarece toată grăsimea acumulată se depune pe ea. Cele mai multe hote sunt din oțel și din fericire, acest material se curăță cu ușurință.

Pe piață există o multitudine de produse de curățenie specializate pe fiecare problemă, însă acestea pot fi toxice. De asemenea, este mult mai avantajos pentru buzunarul tău, dacă vei folosi metode naturale, pe care le poți face chiar la tine acasă. Există două metode pe care le poți folosi, în funcție de ce ai în casă.

Pentru prima variantă ai nevoie de jumătate de cană de apă fierbinte și jumătate de oțet. În cazul în care nu ai oțet în casă, poți folosi jumătate de cană cu apă fierbinte și o linguriță de detergent de vase.

Iată ce ai de făcut:

În primul rând, trebuie să scoți filtrele hotei și să le pui deoparte. Prima dată se curăță corpul exterior al hotei.

Este important de menționat că nu trebuie să folosești bureți din fibre de metal, deoarece îți vei zgâria hota, ci mai degrabă o cârpă normală. În funcție de preferințe, înmoaie cârpa de microfibră în soluția preparată și cu mișcări circulare încearcă să scapi de toată grăsimea ce s-a depus pe exteriorul hotei din oțel inoxidabil. Filtrele trebuie curățate cu aceeași soluție, însă este recomandat să te folosești de o cârpă nouă.
 
Dacă e necesar, folosește o perie de curățat pentru rezultate mai bune. Cu toate acestea, trebuie să ai grijă la mișcări, pentru a nu deteriora filtrul. La final, clătește filtrele cu un furtun sau pur și simplu sub robinet și lasă-le la uscat, înainte să le atașezi din nou la hotă. Este important să știi exact ce fel de hotă ai, deoarece unele filtre au capace de unică folosință, care ajută la captarea grăsimilor și a fumului atunci când hota este în uz, așa că fii conștient de acest lucru și înlocuiește-le după cum este necesar.
 
Această metodă de curățare este una naturală și trebuie să fie folosită în funcție de recurența cu care se gătește la tine în casă. Cu toate acestea, asigură-te că nu trece mai mult de o lună fără să speli hota și filtrele. Avantajul este faptul că nu durează mai mult de 10 minute.   

Citește continuarea aici

 
Mai multe articole despre:
hota curatare metode naturale