Cum să avem o bucătărie ordonată și spațioasă (P)
Cu toții ne dorim să avem spațiu suficient în bucătărie și să fim admirați pentru ordinea și curățenia pe care o menținem în această încăpere atât de importantă în viețile noastre. Însă, pe lângă menținerea unui spațiu curat, mobila și amenajarea spațiului disponibil poartă un rol esențial.
Pentru cei care doresc să-și redecoreze casa, bucătăria este întotdeauna una dintre zonele preferate cu care să înceapă. Așadar, dacă nu doriți să ajungeți cu ceva complet diferit de ceea ce v-ați dorit inițial, vă dăm un ajutor pentru a cunoaște elementele de bază care trebuie respectate și câteva sfaturi pentru a vă pune în aplicare ideile.
Un exemplu simplu este că de cele mai multe ori, un frigider este destul de voluminos și mănâncă foarte mult din spațiul din bucătărie. În plus, în funcție de bugetul pe care îl aveți, este posibil ca el să fie un frigider bun, însă estetica să lase de dorit. Pentru a evita această problemă puteți opta pentru un frigider incorporabil, pe care să îl mascați cu ușa unui dulap al mobilei de bucătărie. Acest truc vă va ajuta să obțineți un spațiu plin de simplitate.
Iată câteva sfaturi generale din partea specialiștilor în design interior, pentru a obține bucătăria mult visată!
- Primul lucru, minimalismul!
În principiu, asta înseamnă că nu trebuie să facem exces de decor în bucărătie. Un spațiu care nu este plin până la refuz de electrocasnice va deveni o bucătărie simplă și elegantă. Iată de ce un cuptor cu microunde incorporabil sau un frigider incorporabil, alături de o mașină de spălat vase ascunsă într-unul dintre spațiile din mobile de bucătărie ne poate scuti de încărcătura vizuală atât de neplăcută!
Într-o bucătărie din zilele noastre, acest stil va pune în evidență curățenia și va avea un aspect proaspăt și modern!
Primul lucru pe care îl veți observa în stilul minimalist este folosirea albului și a culorilor deschise, cum sunt nuanțele de crem și de bej. Unul dintre marile avantaje ale acestor nuanțe este că se combină armonios cu diferite texturi și elemente de decor alese cu grijă, pentru a nu rupe linia simplă a designului.
Sfatul nostru: dacă doriți să folosiți alb sau orice altă culoare în tonuri deschise, adăugați o notă plină de viață cu un strop de culoare pregnantă, cum este portocaliul sau verdele de primăvară. În funcție de ce planuri aveți, puteți folosi câteva elemente discrete de auriu, argintiu sau bronz.
- Punctul numărul doi, simplitate mai presus de toate!
Nu numai decorul trebuie să fie îngrijit și simplu, ci și bazele sale, cum ar fi pereții și pardoseala. Simplitatea gresiei și a faianței, precum și culorile deschise și luminoase pot face ca un spațiu să pară mai mare decât este în realitate și accentuează senzația de confort, iar murdăria nu va mai fi atât de vizibilă.
Sfatul nostru: folosiți gresie cu aspect de marmură sau beton pentru a obține acel stil minimalist. Dacă nu aveți mobilier din lemn sau de culoare maro, o altă opțiune este ca gresia să aibă un design asemănător lemnului. Atenție, însă! Nu optați pentru tonuri închise!
- Al treilea lucru esențial este compartimentarea
Odată cu cererea de case minimaliste, designerii au creat piese din ce în ce mai elegante și funcționale pentru bucătărie, care îndeplinesc ambele obiective: să ofere un aspect curat și să economisească spațiu. Tocmai de aceea s-au inventat electrocasnice care pot fi ascunse vederii, cum este un frigider incorporabil sau o mașină de spălat incorporabilă.
Sfatul nostru: Folosiți cât mai multe rafturi și sertare pentru a depozita tacâmurile și vesela. Rafturile pot fi mascate de uși, pentru ca obiectele pe care le păstrați în bucătărie să nu confere încăperii un aspect dezordonat sau neîngrijit.
- Iar ultima, dar nu cea din urmă, lumina!
Iluminatul natural este o componentă de bază în stilul minimalist. Pentru a realiza acest lucru, vă recomandăm să nu folosiți perdele la bucătărie, ci mai degrabă rulouri care pot fi ridicate cu ușurință.
Sfatul nostru: Dacă nu aveți suficientă lumină naturală, puteți opta pentru spoturi cu lumină rece, care vor oferi senzația de spațiu și vor lumina blatul foarte bine.
Pe scurt, puteți obține stilul minimalist dacă utilizați mult alb, amplasați puține obiecte la vedere, optați pentru un frigider incorporabil și alte electrocasnice mascate de uși, dar nu uitați să oferiți și mici pete de culoare bucătăriei dumneavoastră, pentru ca aceasta să nu devină un spațiu anost.