MENIU

Cum să ai plămâni sănătoși. Află ce să eviți pentru a-ți păstra vitalitatea

Rolul plămânilor este acela de a ne asigura oxigenul de care avem nevoie pentru a supraviețui, însă activitatea lor este foarte complexă, deoarece trebuie să filteze chimicalele și factorii patogeni din aerul inhalat.

Multe persoane nu știu să respire corect, ia acest lucru le va aduce prejudicii în timp. Există mai multe tehnici de respirație prin care putem beneficia de o alimentare completă cu oxigen, unele dintre ele constituind adevărate performanțe dezvoltate de anumite discipline esoterice orientale, dar aici ne vom concentra atenția pe câteva aspecte mai simple care ne vor feri de alergii, astm, infecții respiratorii și chiar cancer pulmonar.

Dar, pe lângă o respirație corectă, trebuie să evităm anumite obiceiuri despre care știm deja că sunt dăunătoare. 

Iată 7 tenici prin care îți îngrijești mai bine plămânii:

1. Renunță la fumat!

Probabil că este evident, nu? Trebuie să renunți neapărat la fumat deoarece este principalul factor care due la îmbolnăvirea plămânilor! Vestea bună este că indiferent de cât de mult ai fumat, îți poți curăța plămânii, dacă renunți la fumat!

2. Nu mai consuma alimente de tip fast food sau lactate!

Ia inițiativa și renunță la stilul de viață nesănătos! Alimentele procesate, fast food-urile sau lactatele, duc la apariția mucusului pulmonar! Încearcă să nu le mai consumi câteva luni!

3. Adaugă alimente organice în dietă!

Fumatul schimbă pH-ul din organism, făcându-l mult mai acid, iar aciditatea poate duce la apariția pietrelor la rinichi. Este esențial să consumi alimente alcaline, precum legumele sau fructele bio. Optează pentru afine, merișoare sau pepene, toate bogate în antioxidanți!

4. Sporește aportul de clorofilă

Clorofila este esențială pentru fotosinteză, fiind procesul prin care plantele iau viață. Atunci când fumezi, cantitatea de oxigen, care îți intră în plămâni, este extrem de scăzută! Poți lua suplimente pe bază de clorofilă sau poți consuma spirulină, alge comestibile sau semințe.

5. Fă mișcare

Știai asta deja, nu? Există motive clare pentru care îți cer să faci asta: sportul combate efectele adverse ale nicotinei, crește nivelul de endorfină, mărește capacitatea de reținere a aerului în plămâni! Așa că, mișcare, mișcare, mișcare!

6. Îmbunătățește calitatea aerului în casă!

Pe lângă aerisirea camerei prin intermediul geamului, poți opta pentru un purificator de aer. Optează pentru unul cu filtre, antialergenic! De asemenea chiar și unele plante îți pot fi de folos pentru purificarea aerului din locuință! Optează pentru aloe vera, este excepțională!

7. Rutina de relaxare!

Meditația și yoga te ajută să te relaxezi! De asemenea, masajul stimulează respirația și dilată plămânii, mărind cantitatea de aer inspirat!

Fie că ești sau nu fumător, aceste sfaturi îți vor menține plămânii sănătoși!

 

Sursa: pentrusuflet.com