MENIU

Cum să ai grijă de floarea flamingo, care emană romantism. Planta are nevoie de atenție specială

Cum să ai grijă de floarea flamingo, care emană romantism. Planta are nevoie de atenție specială

Află cum să ai grijă de floarea flamingo. Da, ai citit bine. Există o floare superbă denumită flamingo. Într-adevăr, păsările flamingo și-au câștigat notorietatea datorită aspectului lor deosebit și coloritului penelor. La fel de deosebită, însă, este și floarea flamingo.

Floarea flamingo este o floare tropicală, care aparține familiei Arum Araceae, ce include aproximativ 1000 de specii diferite. Este o plantă originară din pădurile tropicale din America Centrală și de Sud. Floarea durează, în medie, între două și trei luni. Este o floare pretențioasă și are nevoie atenție specială.

Cum să ai grijă de floarea flamingo

Denumirea comună a florii flamingo este anthurium. De asemenea, aceasta mai este cunoscută și sub numele de crinul flamingo. Este o plantă de interior cu aspect exotic, care are flori roșii, în formă de inimă și frunze verzi, mari și strălucitoare. Datorită florilor sale roșii este considerată o plantă care emană mult romantism.

Numele său este derivat din două cuvinte grecești, “anthos” care înseamnă „floare” și „oura”, care se traduce „coadă”. De aici provine și cealaltă denumire comună a florii, floarea cu coadă. Florile Anthurium sunt acoperite de spadice, care pot ajunge până la 40 de centimetri înălțime, astfel încât, nu poate trece neobservată. Și-a câștigat popularitatea în rândul plantelor decorative datorită aspectului său deosebit.

Florile flamingo preferă condițiile calde și umede, datorită originilor tropicale ale acestora. Floarea Anthurium se simte cel mai bine într-un loc însorit sau semiumbrit, fără să ia contact direct cu lumina soarelui. Acestea sunt plante epifite, la fel ca orhideele. În mediul natural, ele cresc sub acoperirea altor plante.

Temperatura ideală pentru floarea anthurium este între 20 și 25° C vara și între 16 și 18° C iarna. Aceste temperaturi scăzute acționează ca un stimulent al frigului și favorizează înflorirea florii primăvara.

Vrei să ai mușcate de invidiat în balcon? Urmează aceste sfaturi simple și ieftine, pentru o înflorire rapidă

Mai multe articole despre:
floarea flamingo ingrijire