MENIU

Cum recunoşti un pepene roşu injectat

Cum recunoşti un pepene roşu injectat

Există multe poveşti despre trucurile aplicate pentru a face pepenele mai dulce. O fi un sâmbure de adevăr? Cum recunoşti un pepene roşu injectat?

Pepenele roşu se numără printre fructele preferate în lunile de vară deoarece te răcoreşte, este hidratant şi potoleşte pofta de dulce. După o zi călduroasă, visezi la o felie de pepene zemos, dulce şi crocant, însă nu de fiecare dată reuşeşti să alegi cel mai bun pepene.

La fel cum se întâmplă şi în cazul celorlalte fructe şi legume, mulţi producători aleg să apeleze la diverse substanţe şi trucuri pentru a se asigura că pepenii sunt dulci şi zemoşi. Aceste substanţe accelerează creşterea şi coacerea pepenilor.

Ca să te asiguri cu nu alegi pepenii injectaţi, trebuie să-l cumperi din surse sigure, iar dacă nu se poate acest lucru, măcar să alegi acelaşi comerciant pe care deja l-ai testat. Un pepene bun trebuie să fie roşu în interior, zemos, dulce şi să aibă seminţele foarte închise la culoare.

Cum recunoşti un pepene roşu injectat?

Atunci când sunt culeşi prea devreme, mulţi producători folosesc anumite substanţe pe care le injectează în pepene pentru a-i grăbi coacerea. Un pepene roşu injectat are seminţele albe, necoapte, acesta fiind un prim indiciu la care trebuie să fii atentă, scrie eva.ro.