MENIU

Cum recunoști un narcisist. Trăsătura care îl trădează. De ce sunt periculoase aceste persoane

Cum recunoști un narcisist și care sunt caracteristicile unei astfel de persoane. Ce spun specialiștii și cum îi poți identifica pe cei care au o astfel de tulburare.

Cum recunoști un narcisist

Imaginea este totul pentru o astfel de persoană, iar acest lucru nu se limitează doar la aspectul fizic, ci la tot ceea ce vrea persoana respectivă să proiecteze, la imaginea pe care dorește să o arate celorlalți.

Conform specialiștilor, un narcisit petrece foarte mult timp în fața oglinzii, aranjându-se și admirându-se. Narcisiștii au o părere foarte bună despre ei și de multe ori pot fi ușor identificați și pe rețelele de socializare, întrucât își intoxică prietenii cu numeroase fotografii, de tip selfie, pe care le postează în mod abuziv.

Poate fi vorba, de asemenea, și despre narcisiști ascunși. Spre exemplu, dacă acesta se află într-o relație el va proiecta spre exterior o imagine perfectă a relației sale. Va încerca să se asigure că toată lumea crede că el se află în relația perfectă.

Dacă narcisistul are copii, acesta își dorește ce ei să se comporte într-un anume fel pentru a păstra imaginea publică a familiei ca fiind imaculată.

O altă caracteristică după care poți identifica un narcisist este încrederea și intimitatea imediată. Astfel de persoane îți vor dezvălui încă de la început lucruri foarte intime despre ei. Poate crea o legătură foarte strânsă cu tine, de îndată ce te-a cunoscut.

Alte caracteristici ale unui narcisist

Un alt semn al unui narcisist este acela că va avea tendința de a pune oamenii pe un piedestal și de a-i idealiza. Îți va scoate în evidență calitățile și va susține că ești o persoană unică, cum nu a mai întâlnit până atunci, declarând că ești persoana perfectă pentru el/ea.

Un alt semnal al unui narcisist, are legătură cu precedentul prezentat. Este vorba despre faptul că așa cum te-a pus pe un piedestal te va da foarte repede jos de pe el, la primul inconvenient, susțin psihologii. Astfel că, brusc poți deveni în ochii narcistului o persoană rea și nefolositoare și te va devaloriza imediat. Astfel, un narcisist va trece de la o stare la alta foarte repede. De la idealizare la dispreț este doar un pas pentru o astfel de persoană.

Primele simptome ale depresiei. Cum îți dai seama că ai nevoie de ajutor

Intensitatea emoțională este o altă caracteristică. O persoană narcisistă te va face să te simți coplețită de iubire. Intensitatea emoțională va fi mai intensă decât profunzimea emoțiilor. Astfel de relații care au multă încărcătură emoțională pot ușor să devină toxice, susține sursa, și sunt un indiciu că ne aflăm într-o relație cu un narcisist.

Introspecția zero este un alt indiciu al unui narcisit. Specialiștii spun că o astfel de persoană nu are capacitatea de a-și identifica defectele și greșelile. El nu acceptă schimbarea și blochează orice adevăr care i-ar putea schimba viața.

Lipsa de empatie 

Lipsa de empatie este un alt indiciu al unui narcisit. Deși, îi vei povesti despre problemele cu care te confrunți, el nu va fi interesat, dimpotrivă va încerca repede să schimbe subiectul discuției pentru ca el să fie iar în centrul discuției.

Conform aceleeași surse, un narcisit nu va fi interesat despre felul în care te simți, nu te va întreba dacă ești bine sau ai nevoie de ajutor, decât, eventual din politețe, dar fără prea multă empatie. De asemenea, el te va asculta, dar nu te va auzi, pentru că nu poate înțelege profunzimea a ceea ce îi transmiți.

Disprețul față de cei din jur este o altă caracteristică a unui narcisit, însă nu toți cei care disprețuiesc sunt narcisișți. De asemenea, un narcisist va lua decizii și nu va ține cont de ce vrei și tu, deși deciziile respective te privesc

Citeste continuarea pe Almanah Online

Mai multe articole despre:
narcisist sanatatate cum recunosti un narcisist