MENIU

Cum recunoaștem un PUI bun de mâncat. Ce elemente sunt mult mai importante decât culoarea pielii

Eticheta produsului e cel mai important element

Scandalul puilor vopsiți distrage atenția de la elemente mult mai importante care ar trebui urmărite atunci când dorim să alegem o carne cât mai sănătoasă. Specialiștii spun că dimensiunea, aspectul general și consistența sunt indicatori mult mai relevanți în privința calității.

Dacă simplul fapt că un pui are o culoare mai galbenă, asociată creșterii "la țară", ne face să cumpărăm acel produs, este foarte posibil să cădem în capcana unor comercianți care mizează fix pe această asociere.

Dacă ne uităm și la alte elemente, precum dimensiunea și consistența cărnii de pasăre, riscul de a cumpăra ceva de proastă calitate scade. În plus, ne recomandă specialiștii, trebuie să mergem și pe principiul "testat, plăcut".

În trecut, un pui creștea lent, timp de câteva luni. În vremurile noastre este posibil ca acesta să ajungă la 4-5 kilograme într-o lună. Așadar, un pui supradimensionat a fost, cel mai probabil, hrănit cu potențiatori de creștere adăugați.

De asemenea, este bine să citiți etichetele, pentru că pe ambalaj scrie : crescut în 55 sau 58 de zile. „Ceea ce este cu totul altceva. Vorbim de aproape două luni, adică un proces mai lent de creștere, firescul adică, iar la curcan chiar vorbim de peste 3 luni”, a explică nutriționistul Lygia Alexandrescu pentru HotNews.

Dezvăluiri din scandalul puilor vopsiți, ce se ascunde în spatele isteriei naționale provocate de Horia Constantinescu

Dacă dimensiunea este un semn evident, consitența oaselor nu pot fi verificată decât acasă, prin gătire.

Așadar, cu cât osul este mai tare, "cu atât acea pasăre n-a avut osteoporoză, adică nu a avut dezechilibru hormonal, atâta timp cât nu s-au adăugat agenți de creștere. Cu cât osul este mai tare, cu atât ne dăm seama că furajul a fost de mai bună calitate”, a precizat specialistul.

Mai multe articole despre:
pui vopsit galben horia alexandrescu nutritie