MENIU

Cum poți face plimbarea zilnică mai eficientă. Ce să incluzi în rutina ta

Cum poți face plimbarea zilnică mai eficientă. Ce să incluzi în rutina ta

Află cum poți face plimbarea zilnică mai eficientă. Dacă îți place să petreci timp în aer liber, o plimbare în parc de doar 30 de minute este activitatea ideală pentru relaxare. În plus, această formă de exercițiu face minuni pentru organism.

Mersul regulat pe jos ajută la scăderea colesterolului rău, la controlul tensiunii arteriale, la întărirea mușchilor și stimulează buna dispoziție. Descoperă ce recomandă specialiștii să incluzi în rutina ta pentru a te bucura de beneficii maxime pentru corp.

Cum poți face plimbarea zilnică mai eficientă

Sănătatea mintală este un mare beneficiu pentru mersul pe jos. În timpul plimbărilor, se produce eliberarea de endorfine. Acestea contribuie la menținerea în echilibru a stării mintale generale.

Plimbările pe jos nu sunt la fel de eficiente ca un antrenament intens în sala de fitness sau alergarea pe o distanță mare. În același timp, acestea contribuie la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare prin întărirea inimii.Poți maximiza beneficiile plimbării pe jos dacă incluzi următoarele obiceiuri în rutina ta.

Prune la borcan fără zahăr. Rețetă simplă și sănătoasă de conservare a fructelor

Mergi pe o pistă de fitness

Traseele de fitness sunt disponibile în parcuri sau pe stadioane. Poți deveni mai puternică dacă te antrenezi zilnic folosind greutatea propriului corp. Adaptează dificultatea în funcție de abilitățile tale, dar fără să te complici. Câteva serii de genuflexiuni sau fandări înapoi sunt suficiente.

Dacă vrei un antrenament mai complex, folosește un set de gantere ușoare, de 2 kg, și ține-le în mână pe parcursul plimbării. De asemenea, poți face câteva serii de fandări laterale cu ganterele în mână. „Pur și simplu făcând asta, poți ajuta la creșterea ratei metabolice, ceea ce îți îmbunătățește consumul de oxigen și asta se referă la o ardere mai mare a caloriilor”, a spus terapeutul fizic Tyler Moldoff.

De ce recomandă specialiștii să consumi cafea în timpul verii. Care sunt beneficiile sale în sezonul cald

Ieși la plimbare alături de o prietenă

Dacă nu știai cum poți face plimbarea zilnică mai eficientă, să parcurgi distanța alături de o prietenă poate fi soluția. Potrivit unor studii recente, persoanele care se antrenează împreună sunt mai sănătoase. Stabilește o oră la care să vă întâlniți în fiecare zi și astfel știi sigur că nu vei renunța în ultimul moment.

Citește continuarea aici

Cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi după vârsta de 50 de ani. Care e secretul scăderii în greutate cu minimum de efort

Mai multe articole despre:
plimbare rutina