MENIU

Cum pot munci românii din țări EXOTICE. Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească

Cum pot munci romanii din tari exotice - sursa foto: Pixabay

Munca de acasă, din fața calculatorului, i-a determinat pe mulți dintre români să plece din țară și să lucreze din orice alt punct al globului. Realitatea PLUS a făcut a făcut un top al celor mai primitoare destinații pentru nomazii digitali.

Pentru a lucra din Croația, nomazii digitali trebuie să facă dovada unui contract de muncă, dar și a cazării și a unui venit minim lunar de 2.500 de euro. De asemenea, au nevoie de asigurare de călătorie și de o taxă de viză care costă 85 de euro.

Pentru a lucra în Portugalia, doritorii ar trebui să facă dovada unui venit de cel puțin 600 de euro pe lună, să dețină o asigurare de sănătate și trebuie să scoată din buzunar atât banii pentru viză, cât și pe cei pentru permis de rezidență. E nevoie și de un cazier curat.

Pentru a lucra în Peninsula Iberică, se impune dovada unui venit lunar de cel puțin 2.150 de euro pe lună și a unui cont de economii de peste 25.000 de euro. Pe lângă cazier și plata taxei de viză, lucrătorii români trebuie să facă și dovada adeverinței medicale.

Și în Grecia pot locui nomazii digitali, însă aici ar putea plăti un impozit de aproximativ 44% pentru venitul anual de peste 40.000 de euro, dar și un impozit special pentru domeniul IT.

O destinație îndrăgită este reprezentată și de Insulele Cayman. Pentru a lucra de acolo, trebuie făcută dovada unui contract de muncă și a unui venit anual de cel puțin 150.000 de dolari pentru cupluri.

Pentru a lucra în Costa Rica e nevoie de un depozit bancar de minim 60.000 de dolari. Și Mexicul impune anumite condiții pentru lucrul de acasă. E nevoie de un un câștig lunar de cel puțin 1.250 de dolari în ultimele 6 luni sau un sold bancar lunar de 22.000 de dolari în ultimul an.

Mai multe articole despre:
telemunca