MENIU

Sărăcia ne afectează creierul: Cum influenţează veniturile părinţilor rezultatele şcolare?

<p>Sărăcia ne afectează creierul: Cum influenţează veniturile părinţilor rezultatele şcolare?</p>

Copiii care provin din familii cu venituri reduse nu au rezultate la şcoală la fel de bune ca cei care provin din familii cu venituri mari, întrucât creierul lor nu se dezvoltă la fel de bine.

Conform unui studiu, creierul acestor copii nu se dezvoltă la fel de bine ca al celor care provin din familii cu venituri ridicate. Cercetătorii din domeniul neuroştiinţelor au studiat creierul a peste 100 de tineri şi au aflat că dezvoltarea cortexului ar putea fi clar legată de veniturile familiilor lor, scrie dailymail.co.uk.

Zona creierului care a fost studiată este responsabilă cu limbajul, memoria, capacitatea de a raţiona şi cu abilitatea de orientare.

Astfel, oamenii de ştiinţă din cadrul Universităţii din Columbia au aflat că elevii din familiile care câştigă sub 25.000 de dolari pe an au această suprafaţă a creierului cu 6% mai puţin dezvoltată decât cei care provin din familii care câştigă anual 150.000 de dolari.

"De mai mult timp am ştiu că sărăcia şi lipsa accesului la anumite resurse influenţează performaţa şcolară a elevilor", a spus Elizabeth Sowell, din cadrul Spitalului de Copii din Los Angeles, adăugând că, în urma studiului, a reieşit că problemele la şcoală sunt clar legate de nivelul de dezvoltarea a creierului.

Şi cercetătorii din cadrul MIT au ajuns la aceeaşi concluzie, într-un studiu diferit.

În plus, un alt studiu a arătat că studenţii cu venituri reduse au şanse mi mari să devină strasaţi la o vârstă fragedă.

Mai multe articole despre:
elevi rezultate şcolare veniturile familiei