MENIU

Cum îl descriu vecinii pe Nicușor Ochiană, bărbatul care a pus focul în Parlament -  detaliul care a alertat autoritățile: "Mulți nu au curajul să vorbească despre asta, dar..."

Cum îl descriu vecinii pe Nicușor Ochiană, bărbatul care a pus focul în Parlament

Autorul atacului cu benzină din Palatul Parlamentului este descris ca fiind „serios”și „liniștit” de consătenii săi.

Unii dintre consăteni se laudă cu Nicușor Ochiană și susțin că îl vor primi cu șampanie atunci când se va întoarce acasă. 

Totuși, există și persoane care vor ca instituțiile abilitate să ia măsuri pentru ca asemenea incidente să nu mai aibă loc. 

„Noi știam că este un băiat serios, liniștit, la casa lui. Nu era cu politica, din ce știm nu era înscris în niciun partid. Mulți s-au grăbit să-l eticheteze ca fiind AUR-ist, alții că e cu Șoșoacă, dar nu e așa.

Numai el știe de ce a făcut ce a făcut, însă vă asigur că în sentimentul lui sunt foarte mulți români care muncesc peste graniță. Mulți nu au curajul să vorbească despre asta, el a avut curajul să o facă. 

Chiar dacă supărările noastre la adresa clasei politice sunt mari, dezamăgirile la fel, nu cred că trebuie să se ajungă la astfel de incidente. Ar trebui să se ia măsuri ca ce am văzut la televizor să nu se mai întâmple”, a spus Vasile, un consătean, pentru Vremea nouă

Cine este Nicușor Ochiana, bărbatul care a provocat incendiul de la Parlament. Rudele fac mărturisiri tulburătoare despre piroman: de ce a pus focul?

Reamintim că Nicușor Ochiană, în vârstă de 56 de ani, din satul Mărășeni, comuna Ștefan cel Mare, județul Vaslui, a fost căutat de oamenii legii ore în șir, după ce a dat foc unui magazin de suveniruri de la intrarea în Palatul Parlamentului. Bărbatul a recurs la acest gest după o ceartă cu vânzătoarea.  

Întregul incident s-a petrecut în cursul zilei de marți, 17 septembrie, în zona publică, de unde pot fi cumpărate biletele și pe unde intră vizitatorii. După ce a aruncat cu benzină în magazinul de suveniruri, el părăsit clădirea. 

Oamenii legii l-au găsit la un hotel din sectorul 3 al Capitalei și, ulterior, a fost arestat pentru 30 de zile. 

Mai multe articole despre:
Nicusor Ochiana incendiu parlament