MENIU

Cum se manifestă o persoană toxică. Prima caracteristică a unui astfel de om. Sfaturile consilierului pentru dezvoltare personală

Cum identifici o persoană toxică. Prima caracteristică a unui astfel de om. Sfaturile consilierului pentru dezvoltare personală.

Persoanele toxice ne pot influența și afecta calitatea vieții. Cum să gestionezi relația cu astfel de persoane și cum poți știi dacă ai în preajma ta oameni toxici. Iată ce spune Iulia Codruța Bouleanu, consilier pentru dezvoltare personală, conform Almanah Online.

Cum se manifestă o persoană toxică?

O primă caracteristică a persoanei toxice este invidia. Ea nu suportă ca cei din preajma ei să poată realiza ceva ce ea nu va putea/ nu poate realiza. Astfel, toxicul va face tot ce va putea spre a-i devaloriza pe ceilalți.

Cum să treci peste o despărțire. Sfaturi ca să-l uiți pe fostul. Ce spun specialiștii

Sunt manipulatori. Oamenii toxici nu suportă persoanele pe care nu le pot manipula. O
persoană integră, conștientă de propria valoare și cu încredere în sine, nu va permite nicicând unui om toxic să o manipuleze, căci ea își cunoaște drepturile și capacitățile intelectuale și emoționale. Astfel, oamenii toxici vor căuta să aibă în cercul lor de apropiați, persoane vulnerabile, cu stimă de sine scăzută, persoane pe care le vor putea manipula ușor.

Sunt obsedați de control. Oamenii toxici nu suportă ca tu să-ți iei viața în propriile mâini
iar ei să piardă controlul. Acesta este extrem de important pentru un om toxic, căci el este în primul rând o persoană cu o stimă de sine foarte scăzută. Posibilitatea de a controla alți oameni, le dă celor toxici iluzia puterii și a unei importanțe aparte, susține aceeași sursă.

Consilierul pentru dezvoltare personală susține că astfel de persoane toxice nu pot fi evitate, însă, face recomandări despre felul în care ar trebui procedat în relațiile cu astfel de oameni.

Cum să comunici eficient cu partenerul. Trucuri și sfaturi de la specialiști

Una dintre recomandări este aceea de a avea puterea de a te desprinde din respectiva relație. Dacă nu este posibil acest lucru, atunci trebuie stabilite limite clare, conform consilierului.

 

Citește continuarea Aici.