MENIU

Cum hidratezi bebelușii şi copiii în zilele toride

<p>Nume de copii care vor fi la modă chiar şi peste 60 de ani</p>

Valul de caniculă se prelungeşte şi toate mamele trebuie să ia în calcul metode de protecţie a copiilor, care sunt extrem de sensibili la căldura mare.

Este vara, iar din cauza temperaturilor ridicate consumam o cantitate mai mare de lichide. Sugarii sunt mai predispusi la deshidratare in aceasta perioada a anului, iar medicii recomanda ca mamicile sa fie atente la acest aspect.

Bebelusii au nevoie de cantitati mai mari de lichide in organism decat adultii, deoarece se deshidrateaza mai repede. Fata inrosita, pielea calda la atingere sau o stare agitata sunt semne ca bebelusul are nevoie de apa, potrivit emaramures.ro.

,,Tinand cont ca temperaturile, vara, sunt temperaturi inalte, posibilitatea de deshidratare este mai mare decat in lunile mai racoroase si atunci cantitatea de lichide care trebuie sa o primeasca nu numai bebelusii, ci si copiii si adultii trebuie sa fie mai mare. In afara de asta, sigur ca depinde de ce foloseste mama: apa sau ceai. Lichidele trebuie sa fie caldute, nu reci, deoarece posibilitatea de alterare a gatului, a gurii este mai mare", a explicat Cosette Ceaunica, medic primar pediatru.

Intervalul orar 12.00-16.00 trebuie evitat pentru plimbare, deoarece razele solare sunt mai puternice. Copilul trebuie sa aiba intotdeauna o palarioara pe cap si sa mearga prin locuri umbroase. Specialistii recomanda ca imbracamintea sugarului sa lase la vedere doar membrele superioare si inferioare.

,,Pe perioada de vara, sugarii, in mod deosebit, si copiii, in general, trebuie feriti de la alimente alterate. Deci, in general, e bine sa pregatim mancarea acasa, nu sa o dam de la pizzerii si restaurante. Cand nu exista posibilitatea, tot este mai bine sa fierbi un piept de pui cu legume decat sa ii dai copilului pizza, mancare din pungi, produse semipreparate sau preparate, gata ambalate", a adaugat Cosette Ceaunica, medic primar pediatru.

Unele tipuri de creme pentru protectia solara pot produce alergii si de aceea produsele farmaceutice sunt cele recomandate de specialisti pentru a proteja pielea bebelusilor la plaja.

Mai multe articole despre:
căldură bebeluşi canicula