Cum este făcută, de fapt, gorgonzola. Vei mai mânca aşa ceva?
Gorgonzola este o brânză originară din Italia, care face parte din familia brânzeturilor albastre. Dintre sortimentele de brânză folosite în bucătărie, Gorgonzola este unul dintre cele mai cunoscute şi utilizate la diverse preparate. Deşi este foarte gustoasă, branza Gorgonzola nu este evitată de multe persoane care nu acceptă în alimentaţia lor branzeturi cu mucegai
Această brânză albastră are o lungă istorie în spate. Unele documente atestă că ea era produsă în Italia chiar şi în secolul al XI-lea.
Gorgonzola este fabricată din inocularea unor culturi de mucegai, într-un mod controlat. La început, Gorgonzola are un gust mai dulce, un miros fin şi este mai albă. În timp, aromă acesteia se maturizează, devenind mai pregnantă, iar brânză se îngălbeneşte.
Gorgonzola are un aspect distinctiv, cu o nuanţă galbenă, colorată de vinişoare albastre-verzui. Brânză are o consistentă cremoasă şi este fabricată din lapte de oaie sau de vacă.
Când alegi Gorgonzola, verifică vinişoarele de mucegai. Acestea trebuie să aibă culoarea verde-albăstruie, iar pe suprafaţă brânzei nu ar trebui să existe pete maronii, semn că produsul s-a stricat.