MENIU

Cum elimini apa în exces

Cum elimini apa în exces

Vara este anotimpul în care retenția de apă este o problemă mai răspândită. Vezi cum scapi de apa în exces din organism.

Senzația de greutate în brațe, picioare și articulații, balonarea și oboseala sunt semne ale retenției de apă, potrivit yourstylishlife.com. Anumite boli sau unele obiceiuri alimentare favorizează apariția acestei probleme, dar și dezechilibrele hormonale, menopauza sau sindromul premenstrual te poate face să te simți „umflată”. Dacă ai această senzația, este important să reduci consumul de sare și să elimini alimentele fast-food, pentru că te fac să reții și mai multă apă.

Folosește diuretice

Diureticele te ajută să elimini apa în exces și toxinele din organism prin tractul urinar. Nu este nevoie să iei pastile, pentru că poți consuma alimente care au un conținut ridicat de apă sau potasiu, precum pepenele, castravetele sau țelina. Consumul de ceai verde, sucul de merișoare, ceaiul de mușețel, roșiile, ridichile, ceapa sau apa de cocos sunt, de asemenea, alimente care te vor ajuta să scapi de apa în exces, scrie unica.ro.

Fă mișcare

Un alt mod în care poți scăpa de apa în exces este să faci mișcare. Cel puțin 30 de minute de exerciții pe zi îți stimulează sistemul limfatic și te ajută să elimini toxinele. Asigură-te, de asemenea, că bei cel puțin 2 litri de apă pe zi, pentru că atunci când organismul tău nu este hidratat, reține lichidele mai repede.

Mai multe articole despre:
apă cum slăbesc retenţie de apă cum elimin apa