MENIU

Cum e indicat să bei cafea când ești la dietă. Ce spun nutriționiștii

Cum e indicat să bei cafea când ești la dietă. Ce spun nutriționiștii. Foto/Arhivă

Descoperă cum să bei cafeaua corect în procesul de slăbire, conform recomandărilor antrenorului Cristi Cristea. Află care sunt tipurile de lapte, îndulcitorii și frecvența consumului care te pot ajuta să atingi obiectivele tale de slăbire.

Cristi Cristea, cunoscut drept Antrenorul de Slăbire, a împărtășit recent pe Instagram câteva sfaturi esențiale despre consumul de cafea în timpul procesului de slăbire. Într-un video informativ, acesta oferă indicații clare ca această băutură parte dintr-o dietă sănătoasă și eficientă, scrie adevărul.ro.

Trucul care intensifică aroma cafelei. Ce trebuie să pui în ea ca să aibă un gust intens

„Uite cum ar trebui să bei cafeaua într-un proces de slăbire. 1. Dacă bei cafeaua cu lapte, alege un lapte integral de vacă sau un lapte din nuci. NU lapte din orez sau ovăz. Orezul și ovăzul, fiind cereale au un indice glicemic mai mare și mai mulți carbohidrați.”, spune antrenorul personal.

Dacă bei cafeaua neagră, faci cea mai bună alegere. Însă, dacă simți nevoia să o îndulcești, mierea este cea mai recomandată, fiind un produs 100% natural.

Care este, de fapt, legătura dintre CAFEA și GLICEMIE? Multă lume nu știe toate efectele popularei băuturii

„2. Cu ce îndulcești cafeaua contează foarte mult. Acum, dacă tu o bei neagră, e cel mai recomandat, dar dacă vrei să pui ceva îndulcitor în ea, din punctul meu de vedere pe locul întâi ar fi mierea, e un produs 100% natural.

3. Dacă ești o femeie cu forma corpului de măr, cu glicemie mai mare, evită mierea și alege stevia.”, adaugă tehnician nutritionist și consilier în echilibru hormonal.”, adaugă Cristi Cristea.

Băutura care ar putea reduce riscul de a dezvolta demență. O consumi și tu zilnic

Cristi Cristea recomandă să nu te întinzi cu cafeaua pe mai multe ore. Este ideal să bei cafeaua în maxim 20 de minute și să păstrezi o pauză de 3-5 ore între mese.

„4. Alege două-trei cafele pe zi maxim și bea ultima cafea în jur de ora 14:00.

Condimentul care dă savoare cafelei și are beneficii uluitoare pentru organism. Trebuie încercat neapărat

5. Nu te întinde cu cafeaua pe mai multe ore. Bea cafeaua în 10-20 de minute maxim și ține o pauză de 3-4-5 ore între mese fără să pui nimic în gură decât apă.”, a mai spus tehnicianul nutriționist.

Mai multe articole despre:
cafea dieta nutritionist antrenor cum sa bei cafeaua