MENIU

CULISELE STATULUI PARALEL. Ședințele PNL s-au transformat în terapie de grup

Cîțu l-a invitat pe Dan Motreanu la terapie de grup. Foto/Inquam Photos/Octav Gane

În timp ce România trece printr-o perioadă tensionată, președintele PNL vorbește despre terapia de grup. Întrebat dacă se consideră responsbil de criza politică, așa cum a spus Dan Motreanu, Cîțu a răspuns că liderul liberalilor din Giurgiu este binevenit la terapia de grup.

Și Emil Boc ar fi vorbit despre acest gen de tratament.

ȘEDINȚELE PNL COMPARATE CU TERAPIA DE GRUP
„Nu strică această psihoterapie colectivă pe care o facem, dar trebuie să așteptăm echipa de negociere să vină în față, apoi avem 10 -12 ore și dăm un vot.” - a spus primarul Clujului.
Sursă: Emil Boc

Afirmațiile au venit pe fondul tensiunilor provocate de faptul că Biroul Politic Național al liberalilor s-a reunit, fără să reușească să decidă mare lucru. Unii participanți definesc ședința drept o un fel de terapie de grup, una destul de tensionată.

Despre „terapia de grup” se mai vorbea și în luna aprilie a acestui an, la prima ședință a coaliției PNL-USR, după demiterea lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătății. Newsweek relata în acea perioadă că unii dintre membrii care au luat parte la întrunire au catalogat-o drept o ședință „de terapie de grup”. Motivul ar fi fost acela că fiecare parte și-ar fi exprimat părerile și nemulțumirile, iar cealaltă doar ar fi ascultat, fără să facă ceva concret în acest sens.

O formă de psihoterapie, terapia de grup presupune ca un grup de persoane să se întâlească săptămânal, sub îndrumarea unui psiholog coordonator, cu scopul de a discuta problemele cu care se confruntă participanții. Chiar dacă au multe efecte benefice, ședințele de terapie nu-și au neaparat locul în Parlament și în întânirile partidelor care decid soarta țării pe care o conduc. 

Mai multe articole despre:
dan motreanu florin citu pnl