MENIU

CULISELE STATULUI PARALEL. Gelu Vișan: „Toți politicienii au secrete, ce sunt transformate în șantaj de către cei din servicii”

Slăbiciunile politicienilor, bucuria serviciilor. Foto/Arhivă

Fostul parlamentar PDL, Gelu Vișan, spune că aproape 90% dintre politicienii români au secrete, mai mici sau mai mari, care sunt transformate de oamenii din servicii, precum Lucian Pahonțu sau Florian Coldea, în veritabile șantaje. 

„La SPP sunt și mari profesioniști, cred că avem unul dintre cele mai bune servicii de pază și protecție din lume. Totuși, unii dintre ei aveau linie directă cu Pahonțu. Nu există politician sfânt! Cine spune asta, minte. Unora le place pokerul, dar alții au plăceri nevinovate. Aceste informații devin surse de șantaj. Pahonțu a încălcat legea atunci când s-a întâlnit cu mine, ori atunci când îl suna pe Coldea. Aici este vorba de oameni din sistemul militarizat care îi obligau pe subordonați să dea raportul despre anumiți oameni .

A fost o comisie de anchetare a SPP, care a avut toate elementele și, dintr-un anumit motiv, lucrurile nu au mers mai departe. Justiția e controlată de Pahonțu și alții. Mi s-a spus să plec de lângă Udrea, mi s-a spus că va fi luată. Sunt unii care încă nu au fost luați, de pe lista aceea. Iohannis nu exista atunci, el nu trebuia să fie președinte, ci Ponta cu Maior premier. În 2014, în biroul lui Coldea, s-a luat decizia să fie sunată șefa ÎCCJ, Livia Stanciu și s-a decis amânarea dosarul pentru prezidențiale la lui Iohannis. Telefonul a fost dat înainte de turul 1. Eu coorodam campania Elenei Udrea. Eram lângă ea când i s-a spus că Maior a sunat-o pe Livia Stanciu, preșdinta ICCJ și i-a spus că Iohannis are dosarul blocat. Întodeaunua există o relație între Pahonțu și parlamentari. De unde credeți că au avut bani de campanie cei de la AUR? La  USR am fost invitat de un înalt ofițer SRI. Acum, în 2020. Ceea ce spun eu sper să aibă urmări în ceea ce înseamnă administrația prezidențială. Când stă la putere un astfel de general, devine un pericol pentru democrație”, a mai spus Gelu Vișan.