MENIU

CULISELE STATULUI PARALEL. Florin Alexe, demis de Orban, salvat de familie

Florin Alexe, demis de Orban, salvat de familie. Foto/Arhivă

Fost lider al PNL Sectorul 3 București, Florin Alexe a fost demis de Ludovic Orban din funcție încă din 2018. A fost acuzat de blaturi cu PSD. Mai multe voci din partid au criticat relația prea apropiată cu Robert Negoiţă, lider al PSD şi primar de sector. Ludovic Orban nu a putut ierta.

Florin Alexe nu pare să fi suferit mult după răsunătoarea demitere. Sprijinul imediat a venit din partea partenerului de afaceri Ionel Bogdan, președinte al PNL Maramureș și finul lui Dan Mihalache, fostul ambasador în Marea Britanie.

Așa se face că Florin Alexe a aterizat din Capitală direct în filiala PNL din Maramureș cu șanse mari de a obține un loc bun pe listele pentru deputați. Planurile au fost bine gândite, iar Florin Alexe a ajuns în Parlament.

De când a primit mandatul de deputat, Florin Alexe nu se laudă cu o activitate parlamentară prea intensă. A avut o singură luare de cuvânt, nicio declarație politică, trei propuneri legislative și două interpelări, deși electoratului a primis altceva înainte de a-i da votul.

Congresul PNL, care a împărțit partidul în două tabere i-a dat ocazia lui Florin Alexe să îi arate spatele lui Ludovic Orban și să se îndrepte către Florin Cîțu, în autointitulata „echipă câștigătoare”.