MENIU

CULISELE STATULUI PARALEL. Criza politică. USR și AUR reclamă presiuni din partea taberei Cîțu

AUR și USRPLUS, acuze la adresa celor din tabăra Cîțu. Foto arhivă Inquam

USR și AUR reclamă presiuni din partea taberei Cîțu. Parlamentarii celor două partide susțin că au primit telefoane în care li se cerea să își retragă semnăturile pentru susținerea moțiunii de cenzură. Ba chiar, spun ei, li s-au promis și funcții în diverse ministere. 

 „Au fost presiuni, telefoane date din partea mai multor peneliști de bază. Domenul Roman a sunat, domnul Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii. A sunat Rareș Bogdan să ne vedem acum, cât de repede. Noi nu suntem de vanzare”, a declarat co-președintele AUR, George Simion.

Deputatul AUR, Antonio Andrușceac, a declara că cei din tabăra Cîțu le-au promis de la posturi în diverse ministere și până la tot felul de avantaje.

 „Mi-a zis să mă gândesc încă o dată, parerea mea este să nu semnezi. I-am zis ca am semnat deja. Mi-a zis să mă mai gandesc, oricum nu trece moțiunea”, a declarat deputatul AUR, Daniel Rusu.

Și liderii USRPLUS au primit telefoane de la apropiații premierului.

Purtătorul de cuvânt al celor de la USRPLUS, Ionuț Moșteanu, a declarat că parlamentarii partidului sunt sunați de către membri ai taberei Cîțu ca să își retragă semnăturile și le sunt promise diferite lucruri.

Totuși, Anca Dragu, președintele Senatului, susține că pe a nu a sunat-o nimeni să își retragă semnătura.

Liberalii contestă acuzațiile.

 „Am fost sunat de un parlamentar de la AUR și pot face dovada acestui lucru. Am fost sunat, nu am sunat niciun parlamentar”, susține deputatul liberal Florin Roman.