MENIU

Cu ce se ocupă aleşii atunci când nu votează legi: "Au dreptul doar la durere şi noi la PLĂCERE"

Cu ce se ocupă aleşii atunci când nu votează

Bat apropouri, glumesc sau adresează întrebări doar pentru a-şi satisface curiozităţile. Cu asta se ocupă aleşii atunci când nu votează legi, în plenul Camerei Deputaţilor şi Senatului. Grav e că de multe ori, timpul alocat activităţilor extra-parlamentare îl depăşeşte pe cel al legiferării. Rezultatul: în primele 3 luni ale anului, 19 legi au fost adoptate fără dezbatere în prima cameră sesizată.

Dincolo de chestiunile de procedură, şi dezbaterile asupra proiectelor de lege scot la iveală hazul, dar şi necazul în care se situează aleşii.

"Sotia mea asteapta dintr-un moment in altul sa nasca, ele au dreptul doar la durere si noi la placere", a fost replica senatorului independent Leonard Cadăr. În altă parte a Parlamentului, în Camera Deputaţilor, aleşii folosesc tribuna pentru a-şi regla conturile politice.

"Niciodata nu am crezut ca PC este de fapt o firma a domnului Voiculescu", a spus deputatul PNL Ludovic Orban. "Sa nu ne jignim colegii", i-a răspuns preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

"Ati facut fara frecventa o anumita perioada a vietii cred ca nu sunteti in pozitia sa-mi acordati mie dreptul de a ma sfatui in materie de decenta si bun-simţ", a fost replica lui Orban.

În discuţie era proiectul legii primei intabulări a terenurilor agricole şi forestiere. Liberalii l-au acuzat pe preşedintele conservator al comisiei juridice că ascunde raportul legii, aşa cum s-a întâmplat cu documentul ce viza graţierea şi amnistia.