MENIU

Cu ce putem înlocui pâinea, dacă vrem să slăbim. Alternative sățioase folosite în dietă

Cu ce putem înlocui pâinea, dacă vrem să slăbim. Alternative sățioase folosite în dietă, dar nu numai.

Pâinea, nelipsită de pe mesele românilor ar putea avea un înlocuitor la fel de sățios, dar mult mai sărac în calorii. Ea spune, de asemenea, că produsul este și foarte bun la gust și recomandă oricui să îl încerce.

5 discuri de porumb expandat, cât o felie de pâine

Nutriționista Mihaela Bilic,  recomandă, pe contul său de socializare, consumul, în special la micul dejun, când sandwich-ul este varianta cea mai la îndemână, în graba cotidiană, discurile de porumb expandat. La prima vedere ar părea să fie cunoscutele discuri de orez expandat, însă de această dată, vorbim despre porumb.

Specialista în nutriție a vorbit și despre aportul caloric, foarte scăzut. Potrivit acesteia, cinci discuri de orez expandat, cât conține un pachet, ar fi echivalentul a o singură felie de pâine, în ceea ce privește numărul de calorii. De asemenea, produsul nu conține gluten.

Cu ce poți înlocui ouăle din preparate, pentru a se lega aluatul sau compoziția. Ingredientul perfect dacă ții post

Tortila de porumb

Un alt înlocuitor bun pentru pâine este tortilla. Dacă alegi varianta fără gluten, folosește tortilla de porumb. Au o aromă puternică de porumb, dar vor funcționa în funcție de umplutura de sandviș.

Pâine cu făină de migdale sau pâine fără gluten

Există o mulțime de opțiuni de pâine fără gluten pe piață în zilele noastre, dacă ești în căutarea unui înlocuitor pentru pâinea care nu conține gluten. Poți face și pâine de casă fără gluten. Caută în supermarket sau încearcă o rețetă de pâine cu făină de migdale sau o pâine cu făină fără gluten.

Pâine de porumb

Un ultim înlocuitor pentru pâine? Pâinea de porumb! Deși nu este cea mai bună pentru sandviș, este o altă idee grozavă pentru a înlocui pâinea. Pâinea tradițională cu porumb nu este fără gluten, dar există rețete care se potrivesc fiecărei diete, conform sursei.

Ce este intoleranța la gluten. Cum poți ști dacă suferi de această afecțiune. Simptomele și efectele pe care le produce

Mai multe articole despre: