MENIU

Criminalul din Las Vegas avea în plan să atace și alte festivaluri de muzică

Criminalul în masă din Las Vegas, Stephen Paddock, își făcuse rezervări hoteliere și la alte festivaluri de muzică din Statele Unite, unul dintre ele în Chicago, la care participase și Malia Obama, fata de 19 ani a fostului președinte american, transmite The Telegraph. 

Investigatorii de la FBI îl suspectează totodată pe Stephen Paddock că ar fi avut cel puțin un complice pentru ducerea la bun sfârșit a atentatului din Las Vegas, mai ales că pe camerele de înregistrare apre însoțit de o femeie misterioasă.

Paddock a sperat că scapă cu viață după cele 10-12 minute de rafale mortale asupra populației, însă planul lui a fost dat peste cap de unul dintre agenții de pază ai hotelului, Jesus Campos, care a ajuns primul la camera 32135, fiind înarmat doar cu un baston. Campos a fost împușcat în picior și a scăpat ca prin minune deși criminalul a tras 200 de gloanțe pe hol.

Paddock își rezervase în luna august o cameră de hotel în Chicago cu o vedere panoramică la fel de bună ca și în Las Vegas, exact în perioada festivalului muzical Lollapalooza. La acest mega-eveniment, participase și Malia Obama, fiica lui Barack Obama.

Paddock nu a mai apărut atunci la hotelul de lux The Blackstone din Chicago. Documente din calculatorul lui Paddock au dezvăluit că acesta făcuse cercetări și cu privire la un alr concert dn Boston.

Detectivii sunt siguri că Paddock și-a plănuit masacrul de mai multe luni, timp în care a dus o viață secretă. În timpul atacului din Las Vegas, Paddock și-a folosit luneta ca să tragă focuri și în rezervoarele de combustibil de pe aeroport, aflat în apropierea festivalului.

Mai multe articole despre:
Las Vegas atentat las vegas