MENIU

Creștere ALARMANTĂ a cazurilor noi de COVID-19 în Polonia. Un nou focar la mina Zofiowka din Sudul țării

Polonia a înregistrat la sfârşitul săptămânii trecute o creştere puternică a numărului de infecţii cu coronavirus, în special legate de o mină de cărbuni din Sudul ţării. Potrivit ultimelor cifre furnizate de Ministerul Sănătății, țara a înregistrat 1.151 de cazuri noi de COVID-19, dintre care 576 sâmbătă şi 575 duminică, scrie AFP, citat de Agerpres.

Dintre persoanele contaminate, circa două treimi sunt angajaţi ai minei Zofiowka şi membri ai familiilor acestora, din oraşul Jastrzebie-Zdroj.

Mina Zofiowka este deţinută, în prezent, de grupul minier de stat JSW care a anunţat duminică pe Twitter un mare număr de contaminări şi la mina Pniowek. Această mină se află, de asemenea, în Silezia, epicentrul actual al pandemiei în Polonia.

Ţară cu 38 de milioane de locuitori, Polonia numără până în prezent 26.561 de cazuri de COVID-19 și 1.157 de decese.

Măsurile de izolare au fost dispuse autorități la începutul lunii martie și relaxate la sfârșitul lui mai. De atunci, polonezii nu mai sunt obligaţi să poarte masca de protecție cu condiţia menţinerii unei distanţe de doi metri între două persoane, mai arată sursa citată.

Mai multe articole despre:
polonia coronavirus noi cazuri covid mina