MENIU

Creștere alarmantă a cazurilor de COVID-19 la Șantierul naval Damen Galați: 96 de muncitori INFECTAȚI

Șantierul Damen Galați Foto: Damen.com

Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 de la Şantierul Naval Damen Galaţi este în creștere! Până marți, 96 de angajaţi ai companiei olandeze şi salariaţi ai subcontractorilor au fost depistați pozitiv la SARS-CoV-2.

 

De la începutul epidemiei, pe platforma gălăţeană au fost înregistrate aproape o sută de cazuri de infectare cu noul coronavirus. 

Este vorba despre angajaţi ai Damen, dar şi despre subcontractori ai companiei. De la începutul epidemiei, un angajat al Damen a murit din cauza COVID-19, iar 52 de persoane s-au vindecat. Celelalte 44 de persoane primesc tratament.

Potrivit conducerii şantierului, au fost luate noi măsuri de protecţie, astfel că masca de protecţie este obligatorie în spaţiile deschise şi închise, se lucrează în ture, iar la intrare se face termoscanarea angajaţilor.

„Reamintim că administraţia şantierului a decis să implementeze o serie de măsuri stricte pentru a preveni apariţia de noi cazuri, măsuri care se adaugă la cele deja implementate de la începutul pandemiei. Printre acestea menţionăm: identificarea şi trimiterea în autoizolare a contacţilor cazurilor confirmate; obligativitatea purtării măştii de protecţie pe întreg teritoriul şantierului; lucrul în 2 schimburi; măsurarea temperaturii la punctele de acces în şantier. În plus s-a realizat suplimentarea autobuzelor convenţie“, a precizat Corina Tuchilă, purtător de cuvânt al Şantierului Naval, potrivit Monitorul de Galați.

În plus se face verificarea şi trierea tuturor vizitatorilor (inclusiv furnizori) în baza unei declaraţii pe proprie răspundere şi obligativitatea purtării de măşti şi mănuşi de protecţie. S-a realizat montarea în spaţiile comune a recipienţilor cu dezinfectant pentru tegumente, montarea în spaţiile de lucru a lavoarelor mobile pentru a facilita igiena şi spălarea mâinilor ori de câte ori este nevoie. Toate deplasările cetăţenilor străini (angajaţi Damen, clienţi sau reprezentanţi ai furnizorilor) pe platforma Damen Galaţi au fost suspendate.

În urmă cu o lună, peste 40 de muncitori erau deja confirmai cu COVID-19.

Pe data de 1 iulie, la nivelul şantierului erau 44 de cazuri confirmate, cu tot cu subcontractorii, ceea ce înseamnă că în 20 de zile s-au mai îmbolnăvit circa 50 de persoane. 52 de persoane dintre cele infectate de la începutul pandemiei s-au însănătoşit.