MENIU

Cremă de NUCI: rețetă mănăstirească pentru întărirea organismului

Reteta crema de nuci

Acest produs este realizat de maicile de la Mănăstirea „Transfiguration of Christ” din Terrasson și comercializat pe site-urile Sfântului Munte Athos.

Crema de nuci este obținută printr-o metodă tradițională. Are un conținut nutrițional ridicat, ceea ce îl face un produs util în perioade de post, mai ales.

Conține doar ingrediente crude, neprocesate termic: miez de nucă uscată și măcinată, zahăr brut din trestie de zahăr și apă.

Rezultatul este o pastă cremoasă, deosebit de gustoasă și hrănitoare pentru organism. Se întinde pe pâine la fel ca gemul. Chiar se poate combina cu dulceață și consuma ca atare sau se poate folosi în diferite rețete dulci.

Poate constitui de pildă o umplutură sănătoasă pentru clătite, cornulețe, fursecuri, biscuiți, cozonac, rulade, plăcinte, torturi și alte deserturi de casă.

Cel mai simplu este să o consumăm dimineața, la micul-dejun. Datorită bogăției de nutrienți, această cremă dă organismului doza necesară de energie.

Cremă de nuci cu miere – rețetă:

Pentru a obține un preparat mai sănătos și mai energizant, puteți folosi miere în loc de zahăr.

Măcinați fin miezul de nucă prin robot sau prin mașina de tocat. Umpleți un borcan de sticlă pe jumătate cu miez de nucă măcinat.

Adăugați mierea de albine și amestecați până la omogenizare. Ajustați cele două ingrediente pentru a obține o pastă densă, tartinabilă.

Puteți adăuga și puțină scorțișoară sau pudră de roșcove la această pastă, pentru o aromă deosebită și efecte curative suplimentare.

Păstrați borcanul cu cremă de nuci la frigider sau într-un loc răcoros.

Mai multe articole despre:
cremă de nuci reţetă cremă de nuci