COVID-19. Români, în mijlocul focarului de coronavirus din Italia. ANUNȚUL Ministerului de Externe român
Ministerul de Externe român a anunțat că, până la acest moment, misiunea diplomatică și oficiile consulare române de pe teritoriul Italiei nu au fost notificate de către autoritățile italiene cu privire la existența vreunui caz confirmat de infecție cu COVID-19 (coronavirus) printre cetățenii români.
Este panică în comunitatea de români din Italia. Oamenii nu știu ce să facă pentru că numărul îmbolnăvirilor crește de la o oră la alta. În Italia trăiesc peste 1,2 milioane de români. Mulți dintre ei sunt în alertă.
"Până la acest moment, misiunea diplomatică și oficiile consulare române de pe teritoriul Italiei nu au fost notificate de către autoritățile italiene cu privire la existența vreunui caz confirmat de infecție cu COVID-19 (coronavirus) printre cetățenii români", a anunțat MAE, duminică, printr-un comunicat de presă.
Conform datelor transmise de autoritățile române din domeniul sănătății, "persoanele care sosesc în România din localitățile afectate din regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au călătorit în aceste localități în ultimele 14 zile, intră în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în țară în condiții de carantină timp de 14 zile". Aceste măsuri sunt similare cu cele aplicate de autoritățile italiene, mai notează MAE.
COVID-19. Ce trebuie să știe cetățenii români
În continuarea comunicărilor privind existența unor cazuri confirmate de infecție cu virusul COVID-19 (coronavirus) în Republica Italiană (zona Lombardia și Veneto), Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:
Autoritățile locale au luat o serie de măsuri de natură a preveni răspândirea virusului în regiunile care concentrează marea majoritate a cazurilor (zona Lombardia și Veneto).
Măsurile includ:
- formarea unui cordon sanitar în jurul regiunilor afectate, prin interzicerea ieșirilor și intrărilor cetățenilor în regiunile Lombardia și Veneto, care reprezintă focarul italian al epidemiei;
- suspendarea serviciilor de educație pentru copii și școli și stoparea excursiilor educaționale în cele două regiuni;
- suspendarea activităților serviciilor publice, fără a suspenda furnizarea de servicii esențiale și de utilitate publică;
- suspendarea anumitor tipuri de activități comerciale, cu excepția celor care oferă servicii esențiale;
- limitarea accesului sau suspendarea serviciilor de transport public de mărfuri și pasageri, cu excepții în cazuri specifice;
- amânarea manifestărilor sportive din cele două regiuni (inclusiv a partidelor de fotbal din Serie A).