MENIU

COVID-19. Guvernul grec ia în calcul interdicția totală a circulației auto de Paște pentru a preveni deplasarea credincioșilor la biserici

masuri paste grecia

Apropierea Sărbătorilor Pascale ar putea duce la măsuri excepționale luate de gurvernele unor state care se tem de o creștere a numărului de infectări cu COVID-19 ca urmare a nerespectării restricțiilor impuse până în prezent. Printre aceste state se află și Grecia, al cărei guvern ia în calcul să interzică total circulația auto sâmbătă și în duminica Paștelui, pentru a preveni astfel orice încercare de deplasare a credincioșilor ortodocxi la biserici, relatează o publicație elenă, citată de RRA. 

Măsurile s-ar adăuga astfel unora extrem de drastice, convenite deja de guvern cu Patriarhia Ortodoxă, și care presupun ca slujbele de Paște să se țină fără credincioși, suspendarea ceremoniile tradiționale, precum și restricționarea circulației persoanelor pe întreg teritoriul țării.

Noile interdicții, dacă vor fi luate de guvern, au scopul de a preveni atât aglomerația la biserici, cât și reunirea faimiliilor sau ale prietenilor la tradiționala masă de Paște.

Măsuri de restricție fără precedent vor fi luate și de alte state pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus. Astfel, 
bisericile din Serbia şi Macedonia de Nord vor rămâne închise de Paşte. 
 
În cele două state balcanice majoritar ortodoxe erau deja în vigoare restricţii de deplasar.
Prelungirea măsurilor este una din cele mai severe decizii luate la Belgrad şi Skopje, apreciază AFP.
 
Până în prezent, în Serbia s-au înregistrat 4465 de cazuri de coronavirus şi 94 de morţi, la o populaţie de circa 7,1 milioane. De cealaltă parte, în Macedonia de Nord, au decedat 44 din cei 908 de pacienţi infectați cu coronavirus. 
Mai multe articole despre:
grecia masuri paste circulatie auto interzisa