MENIU

COVID-19 continuă să facă RAVAGII la nivel internațional. CIFRELE la zi ale pandemiei care marchează anul 2020

coronavirus bilant mondial

Pandemia de coronavirus atinge borne numerice greu de imaginat în decembrie, când a fost confirmat primul caz în China. Numărul total de persoane care s-au contaminat cu SARS-COV-2 a depășit 52 de milioane de euro, în timp ce 1.290.026 de oameni pierduserî liupta cu COVID-19 până astăzi, conform Worldometer. Totuși, mai mult de 36 de milioane de persoane din întreaga lume s-au vindecat, revenind la viața obișnuită de dinainte de virus.

Aproape 20% din totalul cazurilor globale s-au înregistrat în Statele Unite (care se apropie de 11 milioane de îmbolnăviri). India are și ea un bilanț îngrijorător (8,68 de milioane), iar Brazilia a trecut de multă vreme de cinci milioane de infectări cu virusul provenit din China. Franța (1,85 de milioane) și Spania (1,46 de milioane) domină topurile negative ale Europei în materie de coronavirus. În materie de decese, americanii au aproape 250.000 de victime, urmați în acest top nefericit de brazilieini (163.406) și de indieni (128.165). Nici Mexicul nu stă foarte bine la acest capitol, 96.430 de oameni pierzându-și viața în această țară (un procent îngrijorător de aproape 10% din cei care au trecut prin boală).

Care sunt țările care au efectuat cele mai multe testări pentru depistarea coronavirusului

În ceeea ce privește testele efectuate, conform datelor oficiale postate pe Worldometer,Statele Unite conduc detașat cu 161 de milioane de teste efectuate (la o populație de 331 de milioane de locuitori), urmați de China cu 160 de milioane (la o populație de 1,4 miliarde de locuitori) și de India cu 121 de milioane de teste (la o ppopulație de peste 1,3 miliarde de locuitori). Rusia, Regatul Unit, Germania și Brazilia au testat și ele masiv în ultima vreme. O capacitate crescută de testare regăsim în cazul Slovaciei, care se apropie de 1 milion de teste, într-o țară cu puțin peste cinci milioane de locuitori.

Mai multe articole despre:
COVID