MENIU

Costoiu: Nu există motive de îngrijorare în privința cutremurelor din Galați

Ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a declarat că nu sunt motive de îngrijorare, în privința cutremurelor din Galați, zona fiind monitorizată în permanență de specialiști.

Costoiu s-a adresat locuitorilor, aflați în aria de activitate seismică, din județul Galați, și a făcut apel la calm, declarând că activitatea seismică are un nivel scăzut, iar frecvența de producere este mică, potrivit Agerpres.

''Practic, magnitudini ale seismelor sub 2,0 Richter nu indică o îngrijorare privind zona Izvoarele, dar cu toate acestea situația este sub control și permanent monitorizată de specialiști", a mai declarat ministrul.

Potrivit comunicatului, informările Institutului Național de Fizică a Pământului (INFP) arată că, până în data de 20 septembrie 2014, în județul Galați au fost înregistrate 10 cutremure cu magnitudini între 0 și 1,8 grade Richter. Aceste cutremure nu au fost, însă, simțite la nivelul populației și s-au produs cu o frecvență și de 5-6 zile între ele.

Mai multe pe Agerpres.

Mai multe articole despre:
Galaţi cutremure Mihnea Costoiu izvoarele