MENIU

Corpul omului înțelege când moartea este aproape. Și totul începe așa..

Nimeni nu știe ziua și ceasul în care va muri și ce anume îi va cauza moartea. Cu toate acestea există oameni care posedă o intuiție foarte lucidă care le permite să vadă ceea ce restul oamenilor nu pot vedea.

– Soția mea care avea doar 20 de ani, a venit într-o seară de la serviciu și a rostit parcă fără să se gândească următoarele cuvinte: ”Sunt foarte obosită, dar mă voi odihni pe cealaltă lume”, scrie Ioan C. din Brașov. ”A doua zi a avut loc un accident rutier în care soția mea a murit…”

– Vara trecută am venit împreună cu soțul la mama mea, în orașul în care m-am născut și crescut, scrie Ana P. din Cluj. Soțul a ieșit la balcon și m-a întrebat: ”Crezi că voi muri aici?” M-a uimit această întrebare, dar nu i-am atras atenție. Peste o săptămână soțul meu avea să moară de infarct miocardic, în casa mamei mele…

Istorii de acest fel sunt foarte multe. Doctorii americani William Green și Alex Moss studiind fenomenul morții au analizat mii de cazuri de decese subite. În foarte multe cazuri oamenii își presimțeau sfârșitul, scrie perfectmedia.info. Acestea nu erau prorocii, ci un fel de stări de spirit caracterizate prin tristețe și melancolie și de tendința de a-și aduce în ordine toate lucrurile.

Medicii au lansat ipoteza că această stare melancolică este generată la nivel hormonal de sistemul nervos care își presimte sfârșitul. Totodată această ipoteză presupune că persoana astfel se pregătește să treacă într-o altă formă de existență, probabil energetică, altfel nu poate fi explicată tendința de a-și aduce lucrurile în ordine înainte de ultimul sfârșit.

Religiile lumii își propun să explice acest fenomen foarte simplu: Omul este alcătuit dintr-o parte materială și alta imaterială, iar moartea nu este altceva decât despărțirea acestor părți. Partea imaterială continuă să existe într-o lume nevăzută de cei mai mulți oameni vii.

Dar de ce omului i să de această presimțire sumbră a propriei morți? Dumnezeu sau natura a făcut oare ca această presimțire să aibă un sens anume?

Lumea științifică demult știe un lucru foarte curios. Astfel, înainte de moarte celulele umane încep să emane brusc radiații. Unui cercetători sunt de părere că acest impuls radioactiv este ca o încercare a rațiunii de a transmite universului informația despre sine.

Mai multe articole despre:
moarte