MENIU

Coronavirus. Poliția din Bruxelles folosește drone pentru a monitoriza respectarea măsurilor de către populație

Masura este venita pentru a preveni raspandirea coronavirusului in randul populatiei din Bruxelles

Poliția locală a Capitalei Bruxelles și din regiunea Ixelles, precum și poliția federală efectuează supraveghere cu drone și vehicule de patrulare pentru a aminti populației măsurile de distanțare socială necesare în contextul pandemiei de coronavirus, informează publicația Le Soir. 

Potrivit sursei citate, dronele și vehiculele de patrulare difuzează un mesaj audio în trei limbi pentru a le aminti oamenilor regulile în vigoare luate de autoritățile belgiene cu scopul stopării răspândirii virusului.

Spațiile verzi sunt vizate în special, mai ales că vremea a fost frumoasă la mijlocul acestei săptămâni și se așteaptă un nou episod de temperaturi specifice sezonului de primăvară începând cu ziua de mâine.

Oamenii sunt încurajați de autorități să facă sport, dar cu respectarea regulilor de distanțare socială. În schimb, unele municipalități au decis să închidă anumite parcuri pentru a evita adunările.

Vă reamintim că Belgia a luat măsuri stricte de izolare, activitățile publice fiind permise doar cu membri familei sau cu un prieten, respectându-se distanța socială de 1.50 m.

De la intrarea în vigoare a restricțiilor, poliția din Bruxelles a întocmit 104 procese verbale împotriva unor persoane care nu au respectat interdicția de a organiza adunări publice și împotriva unor companii care și-au continuat activitatea.

Amenzile împotriva celor care nu respectă interdicțiile se ridică la 350 de euro pentru adulți și 175 de euro pentru minori.