MENIU

Coronavirus - Două scenarii posibile pentru iulie-august. Rafila: "Am putea să avem un total săptămânal de 70.000 de cazuri"

Alexandru Rafila / Sursa foto: Facebook

Ministrul Alexandru Rafila a prezentat, astăzi, cele două posible scenarii legate de evoluția pandemiei de coronavirus, în România, ]n perioada imediat următoare. 

"Avem două scenarii în față: 1.) vârful acestui mini-val sau val, vom vedea ce va fi, o să fie între 7-10 august. 2.) vârful va fi spre sfârșitul lui august-începutul lui septembrie și atunci am putea să avem undeva la 70.000 de mii total cazuri, ceea ce înseamnă 10.000 de cazuri pe zi", a afirmat Rafila, într-o conferință de presă susținută la sediul Ministerului Sănătății.

Ministrul Sănătății a explicat că s-a făcut inventarul centrelor ambulatorii, iar acestea sunt pregătite cu medicamente și tratamente pentru valul 6 de Covid-19. Rafila a cerut populației să nu intre în panică și a precizat că acest ”mini-val de Covid” va scădea după jumătatea lunii august.

”Nu aș vrea să generăm panică, abordarea echilibrată este cheia. Nu aș dori să vorbim despre anumite măsuri care ar putea genera panică în rândul populației.

"În a doua jumătate a lunii august este posibil să trecem peste acest mini-val de Covid 19 (...) Noi ne dorim o abordare echilibrată și o vară cât mai liniștită pentru toți românii, cu vacanțe liniștite, dar în mod responsabil.”, a mai spus Rafila.

Mai multe articole despre:
rafial val covid val 6 covid coronavirus romania