MENIU

Corneliu Vadim Tudor va fi înmormântat joi. Sicriul a fost depus la Biserica Sfântul Gheorghe Nou

<p>Corneliu Vadim Tudor </p>

Corneliu Vadim Tudor, fondatorul Partidului România Mare, a murit aseară, la Spitalul Militar din Bucureşti, la vârsta de 65 de ani. Politicianul a suferit un infarct, iar medicii nu l-au mai putut resuscita. Potrivit ultimelor informații, liderul PRM urmează să fie depus la sediul Senatului, după care trupul neînsuflețit va fi dus la Biserica Sfântul Gheorghe din centrul Capitalei.

Înmormântarea va avea loc, din câte se pare, joi, la Cimitirul Ghencea, acolo unde sunt înmormântații și părinții lui Vadim Tudor.

Soția sa, Doina, a povestit că, luni dimineața, Corneliu Vadim Tudor i-a spus că îi este rău și a chemat singur salvarea. Ei nu au mai așteptat însă sosirea echipajului, iar Corneliu Vadim Tudor a ajuns cu mașina la Spitalul Militar, scrie Agerpres.ro.

După un stop cardiac, a fost resuscitat timp de două ore, dar nu s-a mai putut face nimic.

"Multe îl supărau: problemele cu revista, cu partidul", a detaliat soția liderului PRM.


Corneliu Vadim Tudor s-a născut în 1949 şi a fost scriitor, politician şi jurnalist. A fost discipolul lui Eugen Barbu şi a înfiinţat revistele România Mare, Politica şi ziarul Tricolorul. A publicat peste 10 volume de poezie şi publicistică, unele editate şi în franceză, engleză şi arabă, şi a scris şi piese de teatru. În perioada comunismului, Corneliu Vadim Tudor a scris numeroase poeme în care ridica în slăvi cuplul dictatorial, Elena şi Nicolae Ceauşescu.


Supranumit şi Tribunul, Corneliu Vadim Tudor a fondat Partidul România Mare. În 2013, însă, în urma unei şedinţe extraordinare a PRM acesta a fost revocat din funcţia de preşedinte al partidului. Ulterior, magistraţii tribunalului Bucureşti au decis să-l repună în funcţie.

Corneliu Vadim Tudor a candidat de 5 ori la preşedinţie, în 1996, 2000, 2004, 2009 şi 2014. În anul 2000 a reuşit chiar performanţa de a ajunge în turul 2 al scrutinului.


Corneliu Vadim Tudor a fost senator în Parlamentul României între anii 1992-2008, iar în anul 2009 ajunge în Parlamentul European.

De-a lungul anilor, Corneliu Vadim Tudor a ieşit de multe ori în evidenţă prin declaraţiile sale şi prin temperamentul său vulcanic. Motiv pentru care a fost dat de mai multe ori în judecată pentru insultă şi calomnie.

Corneliu Vadim Tudor a lăsat în urmă două fete: Lidia şi Eugenia. Tribunul era şi un iubitor de animale. Avea acasă peste 30 de maidanezi, după cum spunea chiar el într-o emisiune televizată. Patrupezii săi purtau numele unor politicieni celebri.

Politicianul a mărturisit în luna mai că ar dori să fie înmormântat într-un loc cu o puternică încărcătură emoţională pentru el!

Lucian Bolcaș: ”Mă tulbură enorm moartea lui Corneliu Vadim Tudor. Este o pierdere din viața mea”

Corneliu Vadim Tudor a murit. Victor Ponta, mesaj de ultimă oră pe Facebook

Corneliu Vadim Tudor a murit. Care au fost primele cuvinte ale lui Gigi Becali la auzul veştii

Nicu Alifantis: ”Ne-a mai părăsit un poet, Corneliu Vadim Tudor”

 

Geoană: Corneliu Vadim Tudor a fost o supapă a nemulțumirilor publice

 

Prima reacție a lui Ion Iliescu după moartea lui Corneliu Vadim Tudor

Corneliu Vadim Tudor. Cele mai interesante citate despre România

Mai multe articole despre:
Corneliu Vadim Tudor înmormântare a murit