MENIU

Ce pregăteşte în secret Coreea de Nord

<p>Coreea de Nord a lansat mai multe rachete</p>

Coreea de Nord ar putea avea operative, în 2017, rachetele sale Musudan cu rază medie de acțiune, relevă, la trei zile de la lansarea eșuată a unuia dintre aceste proiectile, site-ul american 38 North, preluat marți de EFE.

Musudan, a cărei rază de acțiune estimată este între 2.500 și 4.000 de kilometri, "ar putea intra în serviciul operativ în orice moment al anului viitor, mult înainte decât era așteptat", se arată într-un articol publicat pe această pagină web asociată universității Johns Hopkins și specializată în probleme militare nord-coreene.

Testul eșuat de sâmbătă a fost a șaptea încercare a rachetei Musudan începând din aprilie, iar bilanțul indică cinci eșecuri și două reușite.

În acest sens, experții de la 38 North opinează că regimul nord-coreean își va perfecționa sistemele de lansare a acestei rachete și va continua să facă teste până va elimina posibilitatea erorilor.

"Un proverb militar spune că amatorii exersează până le iese bine, în timp ce profesioniștii o fac până ce nu poate să iasă rău. Pentru moment, nord-coreenii au demonstrat că încă poate să iasă prost, dar exersează în continuare", a arătat sursa citată.

Ultima lansare a rachetei Musudan a fost condamnată luni de către Consiliul de Securitate al ONU, care a calificat-o ca o altă "gravă violare" a obligațiilor internaționale ale Phenianului și a amenințat Coreea de Nord cu noi sancțiuni.

Sursa: agerpres.ro

PROMOTIE LA eMAG! OFERTELE CU REDUCERI POT FI GASITE AICI!!!

Mai multe articole despre:
Coreea de Nord Musudan