MENIU

Copil accidentat într-o școală din București după ce un dulap a căzut peste el

Accident grav intr-o scoala (foto: arhiva)

Grav accident într-o școală din sectorul 6 al Capitalei. Un copil a ajuns la spital după ce un dulap s-a desprins și a căzut peste el, potrivit Realitatea Plus.

Incidentul s-a produs la Şcoala Gimnazială nr. 206 din cartierul Drumul Taberei din Capitală, înainte de începerea cursurilor.  Elevul a intrat in sală  de clasă, iar învățătoarea era in dreptul usii în momentul în care s-a produs accidentul. Profesorii au fost cei care au apelat numărul de urgență 112.

Imediat după accident, elevul era apatic, prezenta traumatisme craniene şi toracice, iar după acordarea primului ajutor a fost transportat la Spitalul "Grigore Alexandrescu", împreună cu mama sa.

Deocamdată nu se știe exact cum s-a petrecut incidentul și s-a deschis o anchetă pentru a se stabili exact circumstanțele. 
 
Secția 25 Poliție a fost sesizată prin apel 112  în jurul orei 7:50 cu privire la faptul că un minor a fost rănit după ce un dulap dintr-o sală de clasă ar fi căzut pe acesta. Minorul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru îngrijiri, iar la acest moment polițiștii efectuează verificări pentru stabilirea situației de fapt și de drept în legătură cu acest eveniment, a transmis secția respectivă.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, este la curent cu incidentul petrecut, astăzi, la Școala 206 din Capitală. 

"Din păcate, există astfel de situații. Am luat legătura cu Spitalul Grigore Alexandrescu. Copilul se află internat pe Secția de Neurochirurgie. E conștient. Are o factură de antebraț. Nu a fost nevoie de ATI. Pot  garantez  e pe mâini bune", a afirmat ministrul, într-o scurtă declarație de presă.

Întrebat dacă dulapurile din școli nu ar trebui ancorate de pereți astfel încât să fie preîntâmpinate genul acesta de incidente, ministrul a răspuns: "Evident  dulapurile în școală trebuie fie acorate de perete. Sunt 136.000 de școli în România, inspectoratele au obligația verifice. O să adresez aceste întrebări pertinente Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti care are obligaţia de a comunica înaintea ministrului Educaţiei".

În context, Cîmpeanu a calificat ca fiind "absolut regretabil" incidentul de la Şcoala 206, subliniind că trebuie să fie făcută o cercetare şi să se aplice sancţiunile de rigoare, astfel încât să nu se mai repede astfel de situaţii".