MENIU

Toți copiii sunt copii și au dreptul la joacă. Cum pot fi ajutați copiii cu dizabilități

Toți copiii sunt copii

De multe ori copiii cu dizabilități sunt priviți cu reticență, și nu de către alți copii, ci mai ales de către adulți.

Toţi copiii sunt copii! Indiferent de abilităţi...sau dizabilităţi, cei mici trebuie trataţi la fel şi au dreptul să se bucure de copilărie.

Acesta este mesajul pe care copiii l-au transmis astăzi oamenilor mari. În parcul Tineretului, din Capitală, zeci de micuţi, unii cu abilităţi speciale, alţii cu nevoi speciale, s-au jucat cât a fost ziua de lungă. Şi au demonstrat astfel adulţilor că toţi copiii sunt copii.

"Toti copiii sunt copii, indiferent de abilitățile lor. Noi vrem să arătăm că se poate, că se pot juca împreună, că îi putem privi ca niște copii ce sunt, că fiecare copil e un copil și e unic în felul lui și că fiecare are dreptul la joacă, are dreptul să socializeze, are dreptul să interacționeze".

Fundaţia Marta Maria a organizat o ieşire la iarbă verde, unde toţi micuţii, indiferent de abilităţile sau dizabilităţile lor, s-au jucat cât a fost ziua de lungă.

Avem două feluri de sprijin, sprijinul moral sau sprijinul societății de a-i accepta, de a-i ajuta, și sprijinul financiar pentru ca să putem recupera cât mai mult.

O sesiune profesională de terapie poate costa chiar şi 2.000 de euro, bani pe care aproape nicio familie nu şi-i permite. De aceea, Asociaţia Umanitară Marta Maria a creat o platformă de sprijin pentru copiii cu paralizie cerebrală, unde toţi cei care au posibilitatea pot face donaţii. DETALII AICI

Mai multe articole despre:
dizabilităţi copii cu dizabilităţi