MENIU

Continuă problemele la frontiera din Arad, din cauza LIPSEI de personal DSP. Cum ar putea fi evitate ERORILE

Punct de Trecere a Frontierei - Vama Nădlac

Situație delicată la Arad, în zona Vămii Nădlac. Din cauza lipsei de personal se formează cozi kilometrice la frontieră și se fac greșeli în privința carantinării. Totul se întâmplă deoarece majoritatea medicilor angajați la triajul de la Nădlac s-au întors înapoi în școli odată cu începerea anului școlar, relatează Realitatea PLUS.

Cei care se întorc în țară sunt nevoiți să aștepte mai mult pentru formalități, asta deoarece medicii și asistenții detașati de administrația locală de la școli în contextul pandemiei de COVID-19 pentru triajul epidemiologic de la vamă s-au întors în sistemul școlar.

Oamenii sunt supărați. Mulți dintre ei sunt revoltați chiar pentru faptul că sunt nevoiți să stea în carantină deși prezintă un test COVID-19 negativ făcut înainte de a ajunge în țară. 

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Arad spun că sunt peste 70 de angajați detașați în cele 5 puncte ale frontierei, însă jumătate sunt din școli. Aceștia confirmă că s-au produs și erori pentru că sunt puțini angajați. Vorbim despre zeci de persoane care au stat în carantină din cauza unor greșeli.

O aplicație în care persoanele să își introducă datele personale ar ușura munca tuturor. O astfel de aplicație a existat chiar anul trecut, când pe la Punctul de Trecere a Frontierei de la Vama Nădlac treceau peste 1.200 de persoane pe zi, însă autoritățile nu au mai aprobat-o. 

Citește și Scandal în Vama Nădlac. Zeci de oameni stau ore în șir la cozi, fără distanțare, pentru a fi verificați