MENIU

VASILE DÂNCU. Verdict teribil pentru KLAUS IOHANNIS

CONFRUNTARE IOHANNIS-PONTA. Sociologul Vasile Dâncu pare să creadă că prezidențiabilul ACL a pierdut dezbaterea contra lui Victor Ponta.

CONFRUNTARE IOHANNIS-PONTA. "Cred că a fost o senzație de improvizație, în mod normal asemenea dezbatere se discută înainte, cu staff-urile, cei doi candidați nu vin să creeze surprize. Ideea domnuui Iohannis de a-i face o surpriză lui Victor Ponta mi s-a părut nefericită. A fost o improvizație între candidați, unul era pregătit - Victor Ponta - să se lupte cu moderatorii, iar Iohannis a venit complet nepregătit, nu a fost pregătit nici emoțional, nu a știut să-și dozeze momentele de tăcere, de calm, de tensiune.

Dezbaterea de aseară i-a dat un avantaj lui Victor Ponta, tot ceea ce s-a întâmplat însă în ultima vreme arată faptul că dreapta nu vine cu un proiect structurat, ci cu o paradigmă morală, ca-n anii 90, când era o paradigmă morală să te lupți cu comuniștii. Acum Monica Macovei era cea mai legitimă să întruchipeze o paradigmă morală, dar este o greșeală strategică a dreptei care are mai multe voci. Iohannis nu era pregătit să discute despre teme consacrate ale dezbaterilor prezidențiale.

Nu știu ce impact are această primă dezbatere, cred că Iohannis a fost o surpriză neplăcută, în spatele lui există o armată de oameni care aștepta mai mult de la el. El nu a oferit decât un sentiment de frustrare. Dacă nu merge la nicio altă dezbatere, rămâne această impresie de aseară, ar fi bine pentru el să mai participe. El nu are decât de câștigat. Chiar și aseară, el a fost prezent în spațiul public. Susținătorii lui vor găsi resurse să susțină că el a câștigat de fapt dezbaterea. Totuși meciul politic este făcut pe emoții, nu pe rațiune.

Este clar că domnul Iohannis este diferit de restul politicienilor. Pe mine, m-a surprins. Mă așteptam să fie mult mai bine pregătit, pe administrație, pe diaspora și mai montat psihologic, a fost defazat, nu s-a integrat în atmosferă, context, nu e destul de mobil ca să ofere surprize", a declarat Vasile Dâncu, pentru realitatea.net.