MENIU

Confirmare științifică EPOCALĂ. Fizicienii au realizat FUZIUNEA NUCLEARĂ, Terra poate scăpa de combustibil fosil

Cercetătorii americani au confirmat, după un an, că au reușit prima FUZIUNEA NUCLEARĂ, procesul fizic prin care se produce energia solară și a tuturor stelelor. Cercetătorii de la Laboratorul Național Lawrence Livermore (LLNL) au înregistrat prima fuziune pe 8 august 2021, iar rezultate au fost acum publicate în trei lucrări științifice.

Problema majoră este însă că, în acest moment, tehnologia nu permite valorificarea energiei astfel produse, dar oamenii de știință din întreaga lume lucrează în prezent pentru a rezolva aceste probleme, potrivit Newsweek.

Dacă tehnica de producere poate fi industrializată, energia obținută prin fuziune ar fi una dintre cele mai eficiente și mai puțin poluante. Nu ar fi necesari combustibili fosili, deoarece singurul combustibil ar fi hidrogenul, iar singurul produs secundar ar fi heliul, pe care îl folosim în industrie și, de fapt, este insuficient.

Fuziunea nucleară, opusă fisiuni (care stă la baza bombelor nucleare - N.R), este procesul prin care două nuclee atomice reacționează pentru a forma un nou nucleu, mai greu (cu masă mai ridicată) decât nucleele inițiale.