MENIU

Concluzia uluitoare a unui studiu cu privire la muzica rap

<p>Rapperul american P. Diddy </p>

Muzica rap ar fi un mijloc bun de a ridica moralul persoanelor depresive datorită mesajelor de speranță pe care le transmite - este concluzia unui grup de cercetători de la Universitatea Cambridge, menționată miercuri de passionsante.be, potrivit AGERPRES.

Această formă de expresie a culturii hip-hop este cunoscută mai degrabă pentru vehicularea unor tematici virulente și chiar violente, mai curând negative, sumbre, care nu par a trezi optimism. Echipa de psihiatri de la Cambridge nu este însă de acord cu această interpretare, considerând că rap-ul poate fi extrem de benefic pentru persoanele cu moralul scăzut pentru că subiectele abordate și felul în care sunt exprimate favorizează rezistența la loviturile vieții și capacitatea de a depăși dificultățile.

Cercetătorii britanici afirmă că 'rapperii descriu lumea așa cum o percep, dar arată și că realitățile dure pot fi depășite'. Piesele lor reflectă un univers plin de violență, de ură și droguri, persecuții și umilințe, dar și de reușită socială, mașini scumpe, bani, femei frumoase. Se trece astfel de la negativ la pozitiv, ideea fiind că există mereu o speranță.

Prin urmare, astfel de cântece i-ar putea ajuta mai ales pe adolescenți și pe tinerii adulți depresivi. Cercetătorii de la Cambridge au lansat de altfel un blog consacrat acestei tematici, inserând și două piese rap care să le susțină demersul, încheie passionsante.be.

Mai multe articole despre:
muzică studiu rap cecetatori