MENIU

Comună din Timiș, fără internet, încadrată din GREȘEALĂ în zona roșie. Cum vor face copiii școală

Comună din Timiș, fără internet, încadrată din GREȘEALĂ în zona roșie

Comuna Bara din județul Timiș a fost plasată în zona roșie deși nu are locuitori infectați. Mai mult, localitatea nu are internet, astfel că elevii vor trebui să învețe de pe niște fișe de curs, asigurate de profesori. 

Cu o rată de infectare de 6,43 la mia de locuitori, comuna Bara a ajuns pe lista celor 43 de localităţi în care şcoala trebuie să înceapă după scenariul roşu. Imediat după publicarea listei, primarul a semnalat greșeala și a depus o sesizare la prefectura Timiș. Potrivit edilului, în localitate nu există cazuri de Covid-19, cele raportate fiind persoane care locuiesc, de fapt, în Lugoj. 

După analizarea situației epidemiologice, DSP a confirmat că în localitate nu se impune scenariul roșu și că persoanele testate pozitiv, care dețin viză de flotant în Bara, sunt, într-adevăr, izolate în locații din municipiul Lugoj. Comitetul pentru Situații de Urgență ia în calcul posibilitatea avizării scenariului galben sau verde, dacă va primi o solicitare din partea Consiliului de Administrație al școlii.

Menținerea în zona roșie a comunei presupune ca școala să nu se deschidă pe 14 septembrie. Despre cursuri online nu poate fi însă vorba, pentru că nu există internet, iar semnalul la telefon este foarte slab. Cel mai probabil, cei patru profesori vor merge la locuințele elevilor pentru a le da fișe fotocopiate pe care să lucreze. În comuna Bara sunt zece copii înscriși la grădiniță și 12 la școala primară. Sălile de clasă au fost pregătite pentru scenariul verde, transmite realitateadetimis.ro

 

Mai multe articole despre:
timis comuna bara zona rosie