MENIU

Compania de Drumuri se disculpă după o serie de accidente grave. "Șoferii sunt de vină"

Accidente grave, dar autoritățile nu au nicio vină

Compania de Drumuri a făcut un anunț fără precedent după articolele de presă care au legat mai multe accidente soldate cu victime pe drumuri naţionale de starea drumurilor: zăpadă sau polei.

Starea infrastructurii rutiere, în special lipsa autostrăzilor, este una dintre cauzele principale ale mortalității prin accidente rutiere în România.

Compania de drumuri se spală pe mâini, spunând că drumurile nu erau acoperite cu zăpadă, nici polei, deci autoritățile și-au făcut treaba:

"Având în vedere informaţiile prezentate recent în mass-media referitoare la accidente soldate cu victime pe drumuri naţionale, CNAIR SA face următoarele precizări: Carosabilul de pe drumurile naţionale pe care au avut loc accidentele nu era acoperit cu zăpadă, iar pe aceste drumuri utilajele CNAIR interveniseră cu material antiderapant.

De altfel, imaginile surprinse la locul accidentelor demonstrează clar că pe carosabil nu era nici zăpadă şi nici polei (imagini pe pagina de fb a CNAIR).

De asemenea, rapoartele Poliţiei Rutiere au arătat clar că vina producerii accidentelor a aparţinut exclusiv conducătorilor auto implicaţi în accidente.

Facem apel la reprezentanţii mass-media ca înainte să difuzeze asfel de ştiri să verifice realitatea din teren şi să solicite informaţii de la autorităţile de resort ( Poliţie, ISU, CNAIR), pentru a nu propaga în spaţiul public informaţii care nu corespund realităţii", se spune în comunicatul de presă al CNAIR.

Mai multe articole despre:
cnair