MENIU

Comitetul Național pentru Situații de Urgență aprobă ajutoare umanitare pentru județul Galați: Se scot rezervele de stat!

Comitetul Național pentru Situații de Urgență aprobă ajutoare umanitare pentru județul Galați: Se scot rezervele de stat!

În urma fenomenelor hidrometeorologice devastatoare din județul Galați, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat Hotărârea CNSU nr. 24, prin care se dispune scoaterea de la rezervele de stat a unor construcții ușoare din elemente modulate (pentru cazare), articole de cazarmament, apă și alimente. Aceste resurse vor fi acordate ca ajutoare umanitare interne de urgență, cu titlu gratuit, unităților administrativ-teritoriale afectate din județul Galați.

Departamentul pentru Situații de Urgență a fost autorizat să solicite Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (ANRSPS) să scoată de la rezervele de stat cantități suplimentare de produse și materiale, pe baza analizei situației din județul Galați. Aceste măsuri sunt destinate să asigure condițiile minime de trai pentru persoanele afectate de inundații.

Transportul materialelor și produselor se efectuează cu mijloace de transport din dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Ministerului Apărării Naționale, ANRSPS și, dacă este necesar, cu ajutorul operatorilor economici specializați contractați de ANRSPS.

Distribuția mijloacelor de transport include:

  • 20 de autocamioane și un ansamblu rutier de la IGSU, inclusiv de la ISU B-IF, ISU DB, ISU GR, ISU TR, ISU AG, ISU IL și ISU OT, vor prelua materialele de la depozitul ANRSPS din județul Ilfov.
  • 7 ansambluri rutiere, formate din cap tractor și semiremorcă, de la ISU Ciolpani, ISU IS, ISU MS și ISU CJ, vor prelua materiale de la depozitul ANRSPS din județul Bacău.
  • O automacara de la USISU Ciolpani va încărca containere igienice de la ISU Prahova și va transporta aceste echipamente în județul Galați.
  • O altă automacara de la ISU Vrancea va merge la depozitul ANRSPS din județul Bacău pentru încărcarea materialelor necesare.

Ajutoarele trimise în județul Galați includ peste 400 de tone de alimente de primă necesitate (conserve, cașcaval, apă, zahăr etc.), construcții modulare pentru cazare, grupuri sanitare, saci de dormit, perne, pături, saltele și așternuturi. Aceste resurse sunt menite să sprijine rapid și eficient persoanele afectate de inundații, oferindu-le un minim de confort și securitate în această perioadă dificilă.

Ploi puternice în zonele afectate de inundațiile fără precedent! Prognoza ANM - Meteorolog: „A fost un episod excepțional”

Mai multe articole despre:
rezerve stat inundatii galati