MENIU

Comandament permanent la ISU București și Ilfov din cauza Codului Roșu de caniculă

Foto/Arhivă

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București și Ilfov va avea un comandament permanent pe toată perioada Codului Roșu de caniculă emis de meteorologi.

"Încă de la emiterea avertizărilor, ISUBIF a remis mesaje pentru informarea populaţiei, prin postare pe site-ul instituţiei, prin intermediul social-media şi al panourilor electronice stradale. În cadrul şedinţelor Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU), respectiv Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov (CJSU IF) s-au aprobat măsurile care vor fi implementate pentru protejarea populaţiei", a informat, vineri, Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF).

Cea mai extinsă avertizare COD ROȘU de CANICULĂ din istoria ANM: weekend cu temperaturi resimțite de 50 de grade! De luni, noi valori extreme - prognoza completă



Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică cod roşu pentru municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov valabilă în zilele de 13 şi 14 iulie.

"În aceste zile, valul de căldură va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 şi 41 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi", arată ISUBIF.

Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade.

Mai multe articole despre:
comandament isubif cod rosu cod rosu canicula