MENIU

Coca-Cola Austria retrage de la vânzare 28 de milioane de sticle, inclusiv de Fanta și Sprite: posibilă contaminare cu așchii metalice

Coca-Cola Austria retrage de la vânzare 28 de milioane de sticle

Compania Coca-Cola retrage de pe piaţă 28 de milioane de sticle de plastic de jumătate de litru în Austria.

Motivul este o defecțiune a benzii de fabricație care ar fi putut duce la contaminarea băuturilor cu așchii de metal, aşa că s-a decis această „măsură de precauţie”.

Este cea mai mare retragere din Austria din ultimii cel puțin 25 de ani.

Producătorul de băuturi a declarat că retragerea vizează sticle de Coca-Cola, Fanta, Sprite și MezzoMix, care au data de expirare între 4 februarie 2025 și 12 aprilie 2025.

Compania americană a transmis că nu poate exclude posibilitatea ca un „număr foarte limitat” de sticle de 0,5 litri să conțină „bucăți mici de metal, din cauza unei erori tehnice în producție”, scrie spotmedia.ro.

„Sfătuim clienţii să nu consume produsele potențial afectate, din cauza unui posibil risc pentru sănătate”, se arată în comunicatul Coca-Cola, care susţine că avem de-a face doar cu „o măsură de precauție în strânsă cooperare cu autoritățile austriece”, care se aplică doar sticlelor de jumătate de litru.

„Toate celelalte dimensiuni de ambalaj și ambalaje sau alte mărci nu sunt afectate de această retragere.”

„Consumatorii pot returna produsele la punctele de vânzare cu amănuntul din Austria pentru rambursarea prețului de achiziție, chiar și fără a prezenta bonul de casă”.

„Regretăm incidentul și prezentăm scuze consumatorilor pentru orice inconvenient cauzat”, mai spune Coca Cola.

Nu toate sticlele din perioada în cauză au fost vândute, multe ar putea fi încă în sediul companiei sau în depozitele retailerilor.

Purtătorul de cuvânt al Autorității Pieței din Viena (un soi de ANPC), Alexander Hengl, a declarat că agenția cu cei 80 de inspectori monitorizează deja dacă magazinele scot sticlele de pe rafturi.

Produsele Coca-Cola care se vând în ţara noastră sunt fabricate în România, la Timişoara, Ploieşti şi Poiana Negri.

Mai multe articole despre:
coca-cola austria retrage sticle fanta sprite