MENIU

„Coaja de pâine conține compuși cancerigeni”. Avertismentul care îngrozeşte românii

<p>&bdquo;Coaja de p&acirc;ine conține compuși cancerigeni&rdquo;. Avertismentul care &icirc;ngrozeşte rom&acirc;nii</p>

Nutriționistul Cristian Mărgărit a întocmit, pe blogul său, o listă cu cinci motive importante pentru care ar trebui să excludem pâinea din alimentație. Pe lista acestuia este inclus şi faptul că coajă de pâine conţine compuşi cancerigeni.

1. Cerealele nu sunt hrana potrivită pentru specia umană. Mâncând pâine pierdem nutrienţi valoroşi care ar putea veni din alimente mult mai sănătoase. Da, păsările sunt adaptate pentru hrana cu aceste seminţe.

2. Pâinea nu este pâine: aditivii şi metodele de fabricaţie fac din produsele moderne adevărate rezervoare de chimicale toxice. Coajă de pâine conţine compuşi cancerigeni. Grăsimile adăugate sunt afectate grav de procesul de coacere, în special cele de tip PUFA/ omega 3, foarte sensibile la căldură şi oxidare.

3. Pâinea degradează sănătatea fizică. De la boli autoimune (lectinele, glutenul) până la obezitate, bulimie, diabet şi boli cardiovasculare, pâinea e un factor important, scrie nutriţionistul pe blogul său - cristianmargarit.ro.

4. Pâinea degradează starea psihică prin opioizii continuti. Consumul de pâine este legat de oboseală cronică, depresie şi chiar schizofrenie.

5. Pâinea contribuie la distrugerea mediului prin monoculturile modificate genetic şi tratate cu substanţe toxice. Se distrug astfel întregi ecosisteme, flora, fauna, se poluează solul, apele şi aerul.

Mai multe articole despre:
pâine cancer compuşi cancerigeni coaja de pâine