MENIU

CNA, după ce jurnalista Anca Alexandrescu a fost amenințată cu moartea: O formă de intimidare GRAVĂ, instituțiile abilitate să investigheze cu celeritate

Consilul Național al Audiovizualului ia atitudine după ce jurnalista Realitatea PLUS Anca Alexandrescu, realizatoarea emisiunii Culisele Statului Paralel, a primit amenințări cu moartea.

Consiliul Național al Audiovizualului solicită Poliției să investigheze cu celeritate fapta semnalată de jurnalista Anca Alexandrescu, care a fost amenințată cu moartea pe o rețea de socializare, anunță CNA, într-un comunicat.

Potrivit art. 8 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, autoritățile publice trebuie să asigure protecția jurnaliștilor în cazul în care aceștia sunt supuși unor presiuni sau amenințări de natură să împiedice sau să afecteze libera desfășurare a activității lor.

O amenințare cu moartea, indiferent sub ce formă sau pe ce cale este făcută, este o formă de intimidare foarte gravă, prevăzută în Codul Penal, iar instituțiile abilitate trebuie să o investigheze într-un termen cât mai scurt, notează Consiliul.

Mai multe articole despre: