MENIU

Clinton se detaşează de Trump în cursa pentru Casa Albă - sondaj

<p>Hillary Clinton </p>

Candidata democrată în alegerile prezidenţiale americane Hillary Clinton este creditată cu un avans de 11 puncte procentuale faţă de Donald Trump, potrivit unui sondaj publicat luni.

Sondajul a fost efectuat după publicarea unei înregistrări video în care apare pretendentul republican şi care a provocat un scandal, relatează AFP.

Potrivit acestui sondaj, realizat pentru postul NBC şi Wall Street Journal (WSJ), Clinton este susţinută de 46% dintre eventuali alegători, iar adversarul ei republican de 35%.

Restul celor chestionaţi îi susţin pe candidatul libertarian Gary Johnson (9%) şi pe candidata ecologistă Jill Stein (2%).

Această anchetă, a cărei marjă de eroare este de plus sau minus 4,6%, a fost realizată sâmbătă şi duminică, după difuzarea unei înregistrări video din 2005 în care Donald Trump face declaraţii osbscene şi degradante despre femei.

În schimb, sondajul, a fost efectuat înaintea dezbaterii televizate în care s-au înfruntat, duminică seara, Donald Trump şi Hillary Clinton, scrie digi24.ro

Mai multe articole despre:
ALEGERI SUA sondaj SUA