MENIU

Cîțu îi răspunde lui Orban, după atacul privind demiterea lui Alexandru Nazare: ”Decizia de a remania un ministru este atributul constituțional al prim-ministrului”

Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, că decizia de a remania un ministru este atributul constituţional al prim-ministrului. Precizarea a fost făcută după ce președintele PNL, Ludovic Orban, a criticat demiterea ministrului de Finanțe, Alexandru Nazare.  

Premierul a subliniat că nu înțelege de ce liderul partidului și-a schimbat acum opinia pe acest subiect. 

”O spun a nu ştiu câta oară: decizia de a remania un ministru este atributul constituţional al premierului - declaraţie pe care a făcut-o şi domnul Orban de foarte multe ori. Nu înţeleg de ce şi-a schimbat acum declaraţiile”, a răspuns Cîţu într-o conferinţă de presă, după ce a fost întrebat ce părere are despre afirmația liderului PNL, care a spus că remanierea ministerului ar fi fost făcută fără consultarea sa şi a partidului.

”Am apreciat activitatea ministrului Nazare, de altfel evaluările agenţiilor de rating care fie au fost stabile, fie au fost în îmbunătăţire, modul în care a decurs execuţia bugetară, programul de digitalizare, conectarea caselor de marcat la serverele ANAF (...), modul în care a gestionat, practic, proiectele de acte normative, reprezentarea României în ECOFIN, care a fost o reprezentare la înălţime, din punctul meu de vedere domnul ministru Nazare şi-a făcut datoria ca ministru al Finanţelor şi eu sunt foarte mulţumit şi apreciativ faţă de activitatea domniei sale”, a mai spus Orban